Dolgozók ezreit rúgja ki a Lenovo

lenovo logo
The Lenovo's brand logo is displayed on a screen before a press conference in Hong Kong on May 21, 2015. China's Lenovo said its revenue rose 20 percent in its past fiscal year, helped by its purchase of Motorola last year as the PC maker diversifies into the smartphone market, but net profit growth slowed to just one percent. AFP PHOTO / Philippe Lopez
Vágólapra másolva!
Több ezer dolgozótól válik meg a Lenovo. A kínai gyártó így szeretne spórolni, hogy jobban összpontosíthasson a PC-piacra és a mobilokra.
Vágólapra másolva!

Súlyos leépítést jelentett be a Lenovo. A kínai gyártó vezérigazgatója e-mailben tudatta kollégáival, hogy összesen 3200 főt menesztenek a cégtől - ez a dolgozók 15 százalékát jelenti. A döntés mögött anyagi megfontolás áll, a Lenovo a jövőben

új irányba szeretné terelni az erőforrásokat.

A vállalat vezetése a PC-piacban és a mobilkészülékek világában látja a jövőt: Jang Jüancsing vezérigazgató 30 százalékos részesedést szeretne a számítógépes világpiacon, valamint sürgeti, hogy a Lenovo eljövendő készülékei alapjaikban térjenek el egymástól, átlátható portfóliót hozva létre így.

Egyre több az akadály

A bejelentést megelőző, 2015 első negyedévéről szóló üzleti jelentésből kiderült, hogy a Lenovo 105 millió dollárnyi (közel 30 milliárd forint) profitot veszített az egy évvel korábbi adatokhoz képest.

A vezetés éppen ezért azonnali változtatásokat követelt.

Megjegyezve, hogy Kínában egyre több akadályba ütközik a Lenovo által gyártott számítógépek értékesítése.