Moneypenny segít majd facebookozni

moneypenny facebook virtuális asszisztens james bond lois maxwell
Vágólapra másolva!
Olyan virtuális asszisztenst tesztel a Facebook, amely segítheti a felhasználókat a vásárlásban és a ismerősök keresésében.
Vágólapra másolva!

James Bond után Önnek is segíthet Moneypenny, aki ezúttal a Facebookon tér vissza, mint virtuális asszisztens.

Az angol kémfilm-sorozat titkárnő karakteréről elnevezett program egyes források szerint a közösségi portál válasza az Apple Sirijére, a Microsoft Cortanájára és a Google Now-ra:

igaz, a többi hölggyel ellentétben nem nyújt teljes körű szolgáltatást.

Moneypenny a Facebook Messenger egyik új szolgáltatása lehet. Lényege, hogy a különböző termékek és szolgáltatások megrendelésénél, informálódásnál segítséget nyújtson a felhasználóknak.

Moneypenny már nem csak James bondnak fog segíteni Forrás: AFP

Viszont nem lesz teljesen "virtuális": valódi emberrekkel köti össze a felhasználót, így inkább

egy telefonos vagy online ügyfélszolgálathoz fog hasonlítani

a megoldás, mint virtuális asszisztensre.

Hasonló rendszert fejlesztett nemrég egy amerikai startup, mely "intelligens operátorokon" keresztül, szöveges formában kommunikál a vásárlókkal. De ide tartozik még az Uber és a Zynga vezetői által létrehozott Operator nevű szoftver is.

A Messenger lenyomja a Facebookot?

A Messengert júniusban teljesen függetlenítették a közösségi oldaltól, már Facebook-regisztráció sincs szükség használatához. Ebből kiindulva külön webes alkalmazást is kidobtak hozzá, hogy PC-n és laptopon is tudjuk használni. A messenger.com honlapon egyelőre semmi mást nem lehet csinálni, mint a közösségi oldalon hozzáadott barátokkal beszélgetni.

A csevegés mellett viszont rengeteg új funkcióval látták el:

külső alkalmazásokat tölthetünk le hozzá kiegészítőnek, ismerőseinknek utalhatunk pénzt, sőt tesztelés alatt áll, így a jövőben vásárolhatunk is, a céges levelezést, illetve a rendelés teljes folyamatát lebonyolíthatjuk rajta. Pletykák szerint külön játékok is érkeznek majd a csevegőapphoz.