Dobogó emberi szívbe is bepillanthat a HoloLens-szel

hologram, 3D, anatómia, gif
Vágólapra másolva!
A Microsoft által készített HoloLens kiterjesztett valóság szemüveg nem csak szórakozásra és munkára lehet jó, de az oktatást is teljesen átalakíthatja. A jövő orvosai mind szemüvegesek lesznek?
Vágólapra másolva!

- írta Twitteren a Microsoft saját hologramszemüvegéről. A HoloLens kiterjesztett valóság szemüvegét az oktatás jövőjeként mutatták be.

Bár eddig elsősorban a gazdagabb felhasználói élménnyel, valamint szórakoztatószoftverekkel próbálta szimpatikussá tenni a gyártó, a technológia a tanulási folyamatokat is forradalmasíthatja. Elsősorban az orvosképzésben lehet hasznos.

"Az emberi anatómiát száz éve ugyanúgy tanítjuk: a diákok elolvassák a szakirodalmat, majd illusztrációkat nézegetnek. Az egész folyamat kétdimenziós, a valódi gyakorlat azonban nem az" - mondta Barbara R. Snyder, a Case Western Reserve Egyetem elnöke, utalva rá, hogy a modern technológia végre ledöntheti a korábbi, az anatómia megértését nehezítő akadályokat.

A HoloLensszel lehetővé válhat, hogy

a diákok szervről szervre nézzenek körül az emberi szervezet virtuális másában.

Akár rétegenként is lebonthatják a testet, és olyan pontos ismeretekre tehetnek szert, melyekre korábban csak boncolás útján nyílt lehetőség.

Nem a Microsoft találmánya az egyetlen, amely szakmai forradalomhoz vezetne: nemrég az Epson mutatott be egy mérnököknek fejlesztett okosszemüveget, egyes források szerint pedig a Google Glass új verziója is elsősorban munkahelyi feladatok elvégzésére lesz alkalmas.

A kiterjesztett valóság előnye, hogy a sisak vagy szemüveg viselője egyszerre látja a valós környezetet és a kivetített virtuális teret. A redmondiak a NASA-val közösen szeretnék az űrbe is kijuttatni a HoloLenst, ez eddig Elon Musk űrcégének, a SpaceX kudarca miatt nem valósult még meg.