Itt a legálisan nyomtatott pisztoly

pisztoly rendőrség
Vágólapra másolva!
Amerika törvényi úton gátolná meg a 3D-nyomtatott fegyverek terjedését. Ugyanakkor a légfegyverek kimaradnak a szabályozás alól.
Vágólapra másolva!

3D-nyomtatott légpisztollyal demonstrál egy amerikai férfi az ellen a kezdeményezés ellen, mely a nyomtatható fegyverek tervrajzainak megosztását is illegálissá tenné az Egyesült Államokban.

Peter Alaric pisztolya azonban elméletben kivételt képez a regula alól, lévén nem klasszikus golyókat, hanem vékony nyilakat lő ki.

Ettől függetlenül fenyegetően néz ki, és persze nagyon veszélyes. A 40 milliméteres, fekete színű, lézerirányzékos fegyver 12 óra alatt nyomtatható ki.

Alaric szerint a szabályozás eleve rossz, mert feltételezi, hogy csak egy fémlövedékes lőfegyver lehet életveszélyes. A férfi szerint egy ilyen regula csak akkor működhet, ha adott fajta fegyverekre korlátozódik, és nem az összesre –

úgy ugyanis sérti az információ-megosztás szabadságát.

Amerika nem az első olyan ország, ahol betiltják a 3D-nyomtatott fegyvereket. Japánban idén májusban tartóztattak le egy fiatalembert, aki működőképes pisztolyt nyomtatott.