Elárasztják Kínát a játékkonzolok

konzolvásárlás 2014 ps4 playstation 4
--FILE--A smuggled Sony PlayStation 4 (PS4) game console is for sale at a counter at a digital products mall in Shanghai, China, 29 May 2014. Sony plans to sell PlayStation 4 game consoles on China's mainland as early as December as it follows Microsoft, which is already selling its Xbox One in the domestic market after the ban on sales of gaming machines was lifted earlier this year. Sony will start examination and packaging of the PS4 console at a facility with an annual capacity of 200,000 units in the Pudong New Area in December, according to a filing on the official website of China (Shanghai) Pilot Free Trade Zone. Sony set up a joint venture with Shanghai-based Oriental Pearl Culture Development Co in May for its PlayStation game consoles.
Vágólapra másolva!
Kínában feloldották azt a 15 éves tiltást, mely megakadályozta az import videojáték-konzolok árusítását. A Microsoft, a Nintendo és a Sony most több mint egymilliárd emberhez érhet el.
Vágólapra másolva!

Bár Kínában a PC-s és mobilos játékok ipara virágzik, a konzolok eddig tiltott gyümölcsnek számítottak, 2000-ben ugyanis betiltották az import játékgépek árusítását.

Ez azt jelentette, hogy a Microsoft, a Nintendo vagy a Sony épp aktuális masináit

nem lehetet kapni az országban.

Ezt a tiltást oldotta most fel a kínai kormány, lehetővé téve, hogy a felsorolt három gyártó 1,3 milliárd emberhez juttassa el a portékáit.

A döntés mögött minden bizonnyal az ország játékiparának növekedése áll: a tavalyihoz képest 23 százalékkal ér többet az ágazat,

elérve így a 22,2 milliárd dollárt (6,28 billió forint).

A kínai kormány külföldi játékkonzolokkal kapcsolatos hozzáállása tavaly már finomodott egy kicsit, ugyanis 2014 januárja óta a sanghaji szabadkereskedelmi zónában már forgalmazhatók voltak az említett gyártók konzolja.

Mostantól viszont egész Kínában kapni lehet majd PlayStationt, Xboxot és Wii U-t. A Sony és a Microsoft is közleményben üdvözölték a döntést, a Nintendo mindeddig nem nyilatkozott az ügyben.