Törölni fogja alkalmazásainkat az iPhone

iphone 6 ios 9
SAN ANSELMO, CA - JANUARY 27: An Apple iPhone sits on a box on January 27, 2015 in San Anselmo, California. Apple Inc. reported huge first quarter earnings that were fueled by strong iPhone sales with revenue of $74.6 billion compared to $57.6 billion one year ago. (Photo Illustration by Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az iOS 9 figyelni fogja, mennyi szabad hely van a készüléken, és ha frissítést kap a rendszer, akkor automatikusan törli az útban lévő applikációkat.
Vágólapra másolva!

Az ősszel érkező iOS 9 automatikusan törölni fogja az alkalmazásokat, amennyiben azok elfoglalják a szoftverfrissítéshez szükséges helyet. A mutatvány nem vezet adatvesztéshez:

az appok a frissítés után visszatelepülnek az eszközre, valószínűleg a személyes beállításainkkal együtt.

Az új funkciót az iOS 9 beta 2 nevű fejlesztői változatában fedezték fel. Ezzel a módszerrel az Apple azoknak a felhasználóknak nyújthat segítséget, akik kisebb tárolóval ellátott terméket használnak, és mondjuk csak 8 vagy 16 gigabájt hellyel gazdálkodhatnak.

Az iOS 9 mérete egyébként is töredéke a 8-as változaténak:

míg az 4,3 gigabájt szabad területet követelt, addig az ősszel érkező friss verziónak 1,3 gigabájt is elég lesz. Az iOS 9 ráadásul minden olyan Apple-termékre feltelepíthető lesz, amelyre az iOS 8 is letölthető volt.