Kacsacsőrű emlős segíti a Google keresőt

kacsacsőrű emlős
Vágólapra másolva!
Magyar vonatkozása is van a Google új algoritmusának, melyet a kacsacsőrű emlősről neveztek el.
Vágólapra másolva!

Bejelentette a kacsacsőrű emlősről elnevezett legújabb mobilbarát algoritmus fejlesztését a Google.

A Platypus névre keresztelt algoritmust az SMX keresőmarketing konferencián fedték fel, célja pedig, hogy a mobilbarát oldalakat részesítse előnyben az okostelefonokról indított keresések esetében.

Az algoritmus kifejlesztésében a magyar származású Garry Illyés is részt vett, aki elmondta, hogy mostantól kulcsfontosságú lesz mobilbarát kialakítást használni a weboldalaknak, hiszen a Platypus a felhasználói élményt is alapul veszi a találatok szűrésekor.

A lassú oldalak megjárják

Az új algoritmus lényege, hogy visszaszorítsa az olyan oldalakat, melyeknek mobiltelefonos elérésük túlzottan lassú, illetve azokat, melyek szinte

rákényszerítik a felhasználókat saját mobilalkalmazásuk letöltésére.

Azokat az oldalakat, melyek mobiltelefonról is megfelelően optimalizált sebességűek, a kerső előnyben fogja részesíteni. A Google saját oldalán bárki ellenőrizheti, az ő oldala megfelel-e a követelményeknek.

A kereső folyamatosan a mobilbarát oldalak felé próbál nyitni, és visszaszorítani az okostelefonon lassú, vagy nagy adatforgalmat igénylő oldalakat: a legutóbbi algoritmusfrissítés olyannyira ezeket az oldalakat helyezi előtérbe, hogy több helyen "Mobilgeddonként" emlegették.