Egy ház árába kerül az őrületes 8K kamera

A FullHD négyszeresében rögzít a csodakamera
Vágólapra másolva!
Lejátszani alig tudja valamivel, de bárki rögzíthet óriási felbontású 8K-s videókat, hála a Red új kamerájának.
Vágólapra másolva!

Még a 4K technológia is alig kezd el terjedni, csak kevesek rendelkeznek egyáltalán megfelelő lejátszóval vagy megjelenítővel, nemhogy rögzítővel. Ettől függetlenül a kamerákra szakosodott Red cég a héten felfedte legújabb rögzítőjét, mely már 8K-s felvételek elkészítésére is képes.

A FullHD felbontás többszörösében rögzít a csodakamera. Forrás: Red

Nem ez az első, hogy a Red megelőzi a piaci igényeket, a cég már széles körben elérhető 4K-s kamerát is akkor jelentetett meg, mikor még a FullHD is csak épphogy terjedőben volt. A Weapon Vista Vision névre keresztelt 35 megapixeles felvevő óriási 8120x4320-as felbontásban rögzít, akár 75 kocka/másodperc képfrissítéssel.

Persze egy kisebb vagyonba kerül, ha 8K-ban akarunk rögzíteni: először a cég 6K Weapon Woven CF vázát kell megvásárolnunk, ami önmagában is 50000 dollár, és ehhez tudjuk kiegészítőként megvenni a 8K-s felvételt is támogató optikát, további 20000 dollárért (bár ez a mai napon még akciós, 10000-es áron rendelhető), így összesen több mint 19,5 millió forintba kerül, ha ekkora felbontású videókat akarunk felvenni. Már csak egy megfelelő lejátszót kell majd találni hozzá.

Ha hajlamosak is vagyunk kifizetni ezt az összeget, a kamerára még várni kell, hiszen maga a 6K-s váz is csak júliusi szállítással várható, a 8K-s kiegészítő pedig csak az év végén érkezik.