Animált szelfiket oszthat meg az Instagram riválisán

Vágólapra másolva!
A fejlesztők elavultnak találták a statikus fotómegosztást, ezért úgy döntöttek, felturbózzák.
Vágólapra másolva!

Jelenleg még egyeduralkodó az Instagram a fotós közösségi oldalak között, a Moju fejlesztői épp ezen szeretnének változtatni. Az app felülete rendkívül hasonló a már ismert képmegosztóhoz, négyzet alakú felvételek tölthetőek fel, lehet lájkolni, kommentelni, a felhasználókat követni. Viszont statikus fotók helyett az interaktív élmények megosztásával operálnak.

Az alkalmazás nem videókat vesz fel, hanem 24, különálló fotó rögzítésére alkalmas, amelyeket aztán összefűz, és levetít nekünk. Mobilon a készülék jobbra vagy balra döntésével hívható életre a bejegyzés, PC-n az egérrel kell áthaladni a fotó felett valamelyik irányba.

Az eredmény lehet egy szülinapi fotómontázs, egy gyermek első éveinek rövid története, egy mozgókép (stop-motion), amint egy robot járkál fel-alá, vagy egy time-lapse felvétel, ahogy a vonat befut az állomásra. A 3D hatású, dinamikus mozgóképeket felhasználva a Houzz dizájnportál a lakások belső tereit mutatja be vele.

Az eddigi legnépszerűbb képek az animált szelfik (#spinningslefie), amelyen az alany épp csinál valamit: kacsint, eszik, nevet.

Az ingyenes app egyelőre még csak iOS-en elérhető, PC-n az Instagramhoz hasonlóan csak nézegethetjük a képeket.