Az Iszlám Állam megölné a Twitter dolgozóit

Vágólapra másolva!
A szélsőséges iszlamisták fiókjainak kitiltása miatt fenyegetőznek.
Vágólapra másolva!

Az Iraki és Levantei Iszlám Állam (ISIS) szélsőséges csoport gyilkossággal fenyegette meg a Twitter mikroblog-szolgáltató társalapítóját, Jack Dorsey-t és a vállalat dolgozóit.

Letiltások miatt fenyegetőznek

A szélsőségesek azért fenyegetőznek, mert a Twitteren számos szimpatizánsuk és tagjuk felhasználói fiókját letiltották. A fenyegetést a JustPaste.it nevű képmegosztó oldalon publikálták. A csoport tagjai úgy fogalmaznak, hogy “háborút indítanak” a közösségi oldal munkatársai ellen a fiókok letiltása miatt – írja a Guardian.

“A virtuális háborútok valódi háborút hoz rátok” – írják a megosztott képen az ISIS követői. A bejegyzésben továbbá arról írnak, hogy Dorsey és a Twitter többszöri figyelmeztetés ellenére is részt akart venni egy nem rájuk tartozó háborúban, amiért a csoport célpontjaivá váltak.

A Twitter felhasználói feltételei szigorúan tiltják mások bármilyen formájú fenyegetését, a cég pedig a YouTube-hoz hasonlóan folyamatosan törölte az elmúlt időszakban az ISIS követők közösségi profilját. A cég szóvivője szerint biztonsági csapatuk jelenleg a fenyegetések valóságalapját vizsgálja, hogy szükség esetén továbbítsa az illetékes hatóságoknak.