Ez a betörő kimondottan karácsonykor támad

animGIF
Google, karácsony
Vágólapra másolva!
Újabb interaktív, 360 fokban mozgatható animációs filmmel jelentkezett a Google. A legélvezetesebb egy virtuális sisakban megnézni a történetet, de mobilon se rossz.
Vágólapra másolva!

A gondnoknak nincs egyszerű dolga, ha éppen karácsonykor jön a betörő. Szépen ellapátolja a havat, talál egy karácsonyfadíszt, felteszi a ház előtti dísznövényre, majd a fűtött lakásban, a fotelben üldögélve pihenne.

Azonban éppen lehuppan, már kelhet is fel: egy kupac hó esik a növényre, betemetve azt teljesen. Kirohan, s felfedezi, hogy a tetőn van valaki, így

elemlámpával veszi üldözőbe a…Mikulást!

Az animációs film a Spotlight Stories, azaz a Google mobilalapú videoplatformjának legújabb darabja. Egyes androidos telefonon és tableten interaktív módon alakíthatjuk a sztorit, és a mobil érintőkijelzőjének, szenzorainak segítségével újabb és újabb történeten belüli történeteket fedezhetünk fel.

Eldöntjük a telefont, és máris ott egy újabb ajtó.

Az animációt azonban kiadták 360-fokban forgatható, nem interaktív formában is, így a többi androidos és iOS-alapú mobilon, és a weben is megtekinthetjük. Ahogy megnyitjuk a YouTube-videót, megjelenik egy tárcsa, amivel bármely irányba mozgathatjuk a nézetet.

Google Spotlight app

Letölthető:
Androidra a Google Playből
iOSre az App Store-ból

A rövidfilmet a díjnyertes Ardman Animations, brit stúdió készítette. Ők jegyzik egyebek közt az Oscar-díjra jelölt Wallace és Gromit televíziós gyurmafilmsorozatot is.

Mi alakítjuk a sztorit

A Spotlight Stories, azaz Reflektorfényben történetek 360 fokban mozgatható, interaktív animációk, élő adások és rövidfilmek. Igazodik a felhasználó megtekintési üteméhez, így semmilyen cselekményről nem maradunk le. A sztorit legélvezetesebben egy virtuális sisakban tudjuk megnézni, ahol tárcsát sem kell használni:

elég a fejet mozgatni abba az irányba, amerre néznénk.

A Special Delivery koncepciója Forrás: Google

Az újfajta videoplatform 2013-ban indult. Az első animáció a Windy Day volt. A felhasználó maga dönthetett róla, merre halad tovább a történetben: a szél által felkapott kalapot követi, vagy a kis egeret.