Betiltották Brazíliában a WhatsAppot

telegram és whatsapp
The logos of the short message services Telegram and WhatsApp are displayed on the screen of a smartphone in Straubing, Germany, 25 February 2014. Photo: Armin Weigel/dpa
Vágólapra másolva!
Két napig nem érhető el Brazíliában a WhatsApp nevű csevegőszolgáltatás. Az appot naponta 93 millióan használják az országban.
Vágólapra másolva!

Két napig minden brazil telekommunikációs szolgáltató blokkolja a WhatsApp nevű csevegőalkalmazást. Az ideiglenes intézkedést azzal vívta ki a szolgáltatás, hogy nem voltak hajlandók együttműködni egy nyomozásban, és kiadni egy felhasználójuk személyazonosságát. Egy Sao Bernardo-i bíró ezért meghatározott időre büntetést szabott ki rá.

Ennek hatására látványosan megnőttek az országban a Telegram nevű csevegőapp letöltései. A Telegram Twittere szerint a tiltás óta

1,5 millió új brazil felhasználót szereztek.

A felhasználók kénytelenek más appokkal csevegni Forrás: AFP/Armin Weigel

A WhatsAppot több mint 900 millióan használják naponta a világon, ebből 93 millió felhasználó él Brazíliában. Az appot használók 90 százaléka a Facebooknál is többet használja az appot.

A brazil szolgáltatók már régóta fenyegetőnek találják a szolgáltatást, mivel a VoiP, azaz ingyenes internetes telefonálás miatt egyre többen mondják le előfizetéseiket az országban.