Lezajlott az Anonymous első bosszúakciója

anonymus anonymous guy folks monitor
A stock trader has dressed up as a knight with a Guy Fawkes mask for the traditional stock exchange carnival at the stock exchange in Frankfurt Main, Germany, 04 March 2014. Trading continous throughout the carnival celebrations. Photo: BORIS ROESSLER/DPA
Vágólapra másolva!
Az első #OpCharlieHebdo-akció nyomán egy órára elérhetetlenné vált egy dzsihádista oldal.
Vágólapra másolva!

Az Anonymous hackercsoport szombaton jelentette be, hogy az al-Kaida, az Iszlám Állam és más terrorista szervezetek ellen internetes támadásokat indít a Charlie Hebdo című francia lap szerkesztőségében elkövetett vérengzés nyomán.

A bosszúakció keretében elsőként az Ansar-alhaqq.net című oldal ellen indított támadást a hackercsoport - adta hírül a Mashable a csoport Twitterjén közzétett bejegyzés nyomán.



Ezt a dzsihádista honlapot szombaton magyar idő szerint késő este bénította meg az Anonymous, de a szájt magyar idő szerint vasárnap kora hajnalban - néhány hibaüzenet megjelenése ellenére - már elérhető volt. A Mashable szerint valamivel több mint egy órán át nem működött az oldal, amelynek elérhetetlen állapotáról az Anonymous nevében nyilatkozó @OpCharlieHebdo Twitteren képernyőmentést is közöltek. Az ismeretlen kilétű tagokkal rendelkező hackercsoport általában a @YourAnonNews fiókon szokta bejelenteni akcióit.

Azt még nem tudni, hogy szombat éjjel milyen módon támadták meg a szélsőséges honlapot, de valószínűleg túlterheléses támadást hajtott végre az Anonymous. A hackercsoport korábban tiltakozásképpen ezen a módon bénította meg például a Mastarcard vagy a Paypal oldalát is.