Elkészült a PlayStation Xbox One

playbox
Vágólapra másolva!
Cseppet sem szép, de drága és brutális: házilag építették egyetlen vaskos laptopba napjaink két csúcskonzolját.
Vágólapra másolva!

Az amerikai Eddie Zarick már korábban is átépített asztali játékkonzolokat laptoppá, legújabb saját gyártású készülékével azonban felülmúlta saját magát. A PlayBox One nevű gép ugyanis beépítve tartalmaz egy PlayStation 4 és egy Xbox One konzolt is - fedezte fel a Kotaku blog.

Hordozható, de minek?

A megrendelésre egyedi gyártásban készült szupergép megépítése nagyjából egy hónapot vett igénybe - írja Zarick a blogján.

PlayStation 4 vagy Xbox One? A PlayBox One mindkettő egyben Forrás: edsjunk.net


A fotók alapján majdnem tíz centiméter vastag laptop 22 colos monitorral van felszerelve, belsejében pedig szorosan egymásra vannak zsúfolva a Sony és a Microsoft játékgépeinek alkatrészei. A kompakt kivitel ellenére Zarick szerint egyáltalán nem okozott problémát a túlmelegedés, bár ehhez az is hozzájárul, hogy egyszerre mindig csak az egyik gép lehet aktív a kettő közül.

Egyedül a PS4 konzol kapacitív - érintésérzékelős - bekapcsológombjának működését zavarta meg az Xbox One gombjának közelsége.

Ilyen a duplakonzol belülről Forrás: EDSJunk

Baloldalt PlayStation, jobboldalt Xbox

Az óriáslaptop baloldalán a PS4, jobbra az Xbox One alkatrészei találhatók, és a játékok lemezeit is ennek megfelelően lehet jobbról és balról bedugni a meghajtóba. A gépet pedig egyetlen tápkábellel lehet bedugni a konnektorba, akkumulátor viszont nincs benne, kizárólag hálózati áramról működik.

A két konzol között a laptop hátoldalán lévő kapcsolóval lehet választani, ilyenkor az egyik vagy másik játékgép képét küldi a gép a képernyőre. A két konzolt viszont csak külön kábelekkel lehet hálózathoz csatlakoztatni, de mindkét készülék saját beépített wifije is megtalálható a gépházban.



Az Xbox One esetében nem volt mód az USB-portok kivezetésére, ezért csak vezeték nélküli kontrollert lehet használni a PlayBox One-nal. A szuper gamer laptopot működés közben a fenti videón lehet megnézni.