Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Háromszáz droid adta elő az Örömódát

android google kórus japán
Vágólapra másolva!
Összesen háromszáz összekötött androidos készülék adja elő sajátos feldolgozásban Beethoven egyik leghíresebb zeneművét.
Vágólapra másolva!

Bár nyilvánvaló PR-fogásról van szó, akkor is zseniális az a videofelvétel, amelyet a Google japán irodája tett közzé. A hatalmas, ívelt állványon elhelyezett, 300 androidos telefonból és tabletból álló kórus Beethoven Örömódájának beatboxos átdolgozását játsza egyszerre.

Mindegyik mobil képernyőjén egy különböző Androdify-figura táncol hozzá a zenére. Az animációk a South Park kanadai karaktereire hasonlítanak első ránézésre.

A kábelrengetegben hozták szinkronba a mobilokat Forrás: Google

A cég Lollipop mobilszoftverével érkező, jelenlegi mottója a minden felvétel végén elhangzó: "Be Together, Not The Same", vagyis: együtt, de nem egyformák. A szlogen játékos formában fogalmazza meg, hogy 'Androidot mindenkinek, de nem ugyanolyan készüléken'.

Az Android Kórus is ezen kampány része, ugyanakkor figyelemreméltó bravúr, hogy sikerült 300 különböző karaktert létrehozni, majd a kábelrengeteg közepette a hangszórókon más-más dallamot játszó készülékeket szinkronba hozni, hogy az végül Beethoven IX. szinfóniájának negyedik tételének híres részletét adja ki.

Az installáció február 12. és 15. között tekinthető meg Tokióban.

A japán Android Kórus Forrás: Google

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről