Virtuális ketrec és játék a házikedvencnek

petcube
Elszórakoztatja a macskát
Vágólapra másolva!
Legyen macska vagy kutya, a Petcube figyel rá, játszik vele, tanítja. Csak telefon és internet kell hozzá, s egy percre se kell házikedvencétől elválnia.
Vágólapra másolva!

A Petcube nem teljesen új termék: a háziállatőrző doboz először 2013-ban jelent meg a Kickstarter közösségi finanszírozó oldalon, az igényelt 100 ezer dollár másfélszeresét gyűjtötte össze. Így tavaly meg is kezdődött az első példányok legyártása és kiszállítása: 200 dollárért, kicsit több mint 53 ezer forintért lehet hozzájutni.

Elszórakoztatja a macskát Forrás: petcube

Las Vegasban is lehetőség nyílt rá, hogy mások "megosztott" állataival játszunk: egy képernyő érintésével lehet mozgatni a vörös lézerpontot, miközben egy ismeretlen macska fut utána lelkesen - ez a Petcube legújabb funkciója.

A Petcube egy 10x10 centiméteres kis szürke-fekete doboz. Egy nagy látószögű kamerával látták el, így bármikor ránézhetünk az otthon hagyott háziállatra, hogy hogy van, mit csinál épp. Nem csak figyelni lehet, a mikrofonnak köszönhetően rá is szólhatunk, ha épp az asztalon dézsmálja a kinn hagyott vacsorát, vagy éppen a karácsonyfa kidöntésével kísérletezik.

Figyelhetjük, ha a kutya rosszalkodik Forrás: petcube

Ha kicsit több időnk is van, például ebédidőben, játszhatunk is pár percet: a telefon kijelzőjén keresztül iránytíhatjuk a lézermutatót, hogy lekössük a cicát. A látottakról képeket és HD-felvételt is készíthetünk, melyet aztán a közösségi oldalakra is továbbíthatunk.

Akinek nincs saját háziállata, de szórakozna egy kicsit, az a megosztott csatornákon keresgélhet egy szimpatikus kutyát-cicát, majd megkaphatja az irányítást egy kis időre. A csatorna megosztás akkor is hasznos, ha egy család, baráti társaság vagy pár közösen neveli az állatot.

Másokkal is megoszthatjuk a csatornát Forrás: petcube

Az extra szolgáltatások között szerepel a mozgásérzékelő, illetve az automatikus játék mód, így a doboz nélkülünk is elszórakoztatja a macskát.

A Petcube az iOS 7.0-nél és Android 4.0-nál újabb operációs rendszeren működik - az app ingyenesen letölthető. Maga a doboz az otthoni hálózatot (wifi) használja.