Ezért zenélnek a BKK jegyautomatái

bkk automata zenélő doboz
Vágólapra másolva!
A cég telefonos ügyfélszolgálatán elhangzó dallamok csengenek fel. Nem véletlenül.
Vágólapra másolva!

A BKK új jegyautomatái zenélnek a budapesti villamos- és buszmegállókban. A hang a cég telefonos ügyfélszolgálatának dallamát játsza. Olvasóink és kollégáink is készítettek videót az esetről, így például a Mechwart Ligetnél, a Blaha Lujza térnél, a szerkesztőség melletti Király utcai megállóban és a Flórián térnél is észlelték a "problémát".

Mint a BKK sajtószolgálata az Origo kérdésére elmondta: a cég az elmúlt hetekben tette elérhetővé, hogy ügyfelei élőszóban is segítséget tudjanak kérni, ha elakadnak a jegy- és bérletkiadó automaták használata közben.

Hogy is működik ez?

A berendezések érintőképernyőjének tetején elhelyezett Segítség gomb megnyomásával közvetlen kapcsolat jön létre a BKK ügyfélszolgálatával. Mivel az automatákon keresztül kezdeményezett hívások ugyanoda futnak be, mint a telefonos megkeresések, ezért az ügyfélszolgálat leterheltségétől függően várakozni kell.

A Segítség gombra kattintva jelentkezik az ügyfélszolgálat Forrás: Origo

Ezalatt a felvételen is hallható dallamot játssza le az automatikus híváskezelő rendszer, jelezve, hogy a kapcsolat az automata és a központ között létrejött. Amennyiben az ember a hívás megszakítása nélkül távozik az automatától, a dallam egészen addig hallható, amíg a BKK munkatársa fogadja a hívást.

"Természetesen mindent megteszünk azért, hogy az élőszavas segítség minél hamarabb ügyfeleink rendelkezésére álljon a jegy- és bérletkiadó automaták használata közben is" - írta válaszlevelében a BKK.

Bár azt jelezte, vonalban van, senki nem válaszolt Forrás: Origo

Csak zenél, de azt nagyon

Mint kipróbáltuk, a dallamot valóban játszák az automaták, ha a Segítség gombra bökünk, de a túloldalról még nem szól vissza senki. Ha elakadnánk jegy- vagy bértletvásárlás közben most még csak az arra járókra számíthatunk.

A zene viszont annyira hangos, hogy utána percekig csöng az ember füle. Remélhetőleg a BKK a hangerőn is finomít még, különben a legújabb felvételeken az lesz majd látható, hogy üvöltöznek az emberek a cég automatáival az utcán, nem kis komikum forrást szolgáltatva a mémgyárosoknak.