Luxusvillát vett a Minecraft fejlesztője

CA 90210
Vágólapra másolva!
Megéri programozónak lenni: a népszerű pixelbányászós játék, a Minecraft fejlesztője 17 milliárd forintos házat vett abból a pénzből, amelyet a programért kapott a Microsofttól.
Vágólapra másolva!

Szeptemberben 2,5 milliárd dollárért, azaz körülbelül 608 milliárd forinnak megfelelő összegért kelt el a népszerű pixelbányászós játék, a Minecraft. A Microsoft vásárolta fel a kultikus játékot fejlesztő vállalatot.

A játék atyja, Markus "Notch" Persson három év után kiszállt a fejlesztésből, a Microsoft pedig boldogan vette át a mára kultikussá váló játékot: amelyről animációs filmeket forgattak világában, létező tájakat mintáztak meg kockáiból, de még épületeket, és virtuális gépeket is létrehoztak benne.

A programozó a pénz egy részéből Kalifornia legdrágább luxusvilláját vette meg - a Jay Z és Beyonce párost licitálta felül. A ház 70 millió dollárért, azaz 17 milliárd forintért kelt el.

De mit is tud ennyireért a villa? A több mit kétezer négyzetméteres vityillóban külön édességszoba kap helyet mindeféle színes cukorkákkal, hatalmas borpince, vodka és tequila bár, egy 16 méter átmérőjű ívelt üvegajtó, amely az iPaddel is irányítható medencére nyílik, nyolc hálószoba, 15 fürdőszoba, egy kisebb lakás nagyságú mosdó, melyben csak a WC-csésze másfélmillió forintot ért, 18 férőhelyes moziterem, és egy 5,5 fél méter hosszú, alabástrom ebédlőasztal.

Ez az eddigi legnagyobb összeg, amelyet villáért fizettek a Beverly Hillsen. Állítólag Notch egy összegben fizette ki a vételárat.