Elkészült a hackerbiztos farmer

Nem fogják kiolvasni NFC-s eszközét a hackerbiztos farmerben
Vágólapra másolva!
Hackertámadás már nem csak a számítógépet érheti, de minket is az utcán: vajon kellő biztonságban van a mobil, a bankkártya vagy a mellkasra szerelt szívmonitor?
Vágólapra másolva!

A digitális lopás egyre nagyobb probléma: a tolvajok már nem csak úgy zsebelnek ki, hogy azt a pénztárcánk bánja, de a rádiófrekvenciás azonosítóval (RFID) ellátott útlevél vagy az érintés nélküli (például Paypass) bankkártya további kockázatot rejt magában. A hackerek gond nélkül el tudják lopni adatainkat, mindössze egy okostelefonra van szükségük.

Nem olcsó, de biztonságos

A Norton vírusirtó és a Bertrand divatcég egy olyan ezüstszálas anyagból készült farmert fejlesztett, amely éppen a digitális zsebtolvajoktól védene meg, blokkolva a kívülről érkező, akár ártalmas jeleket.

Az októberben kezdődött együttműködés keretében egy nadrágot és egy blézert készítettek első körben, ezek februárban kerülnek a boltokba. A farmer ára 151 dollár, azaz 38 ezer forint, míg a blézer 198 dollár, mintegy 50 ezer forintba fog kerülni.

Nem fogják kiolvasni NFC-s eszközét a hackerbiztos farmerben Forrás: Betabrand

Bizonyíték tűnhet el

A Disklabs is hasonló megoldásban gondolkodott, amikor megalkotta a hackerbiztos pénztárcát és táskát, amely képes a mobilról érkező jelet blokkolni. Ilyen dobozokban tárolja az amerikai rendőrség is a gyanúsítottaktól lefoglalt okostelefont. Az utóbbi időkben ugyanis többször előfordult, hogy a mobileszközökről távolról törölték az adatokat, mielőtt azokat a hatóságok átvizsgalhatták volna bizonyíték reményében.

Egyébként jól is néz ki Forrás: Betabrands

Az életünkbe kerülhet

A rádiófrekvenciás jelek blokkolása rendkívül fontos: nem csak a bankkártyánk bánhatja, de akár az életünkbe is kerülhet, ha kívülről piszkálnak meg egy kütyüt - hívta fel a figyelmet Ken Munro, etikus hacker arra a tényre, hogy RFID-lapkát ültetnek páldául a hordható szívmonitorokba is, vagy a cukorbetegek által használt inzulinpumpákba.

Szerinte a farmer nem nyújt elegendő védelmet, az egészségügyi készülékeket gyártó cégek pedig nincsenek felkészülve ilyen biztonsági helyzetekre, ezért cége, a Pen Test Partners olyan ruhát alkotott, amely az egész testet védi a külső támadásoktól. A szintén fémszálakkal szőtt ruha nem csak a zsebünket, de az életmentő implantátumot is védené.

Így véd a hackerbiztos farmer Forrás: Betabrand