Megvehető a 12 éves kislány által tervezett robot

watercolorbot
A WaterColorBot könnyen összeszerelhető
Vágólapra másolva!
Egy 12 éves kislány fejlesztette ki a WaterColorBotot, melynek most készült el a végleges verziója. Szórakozási és oktatási célokat használ, de vajon tényleg annyira hasznos, hogy megvegyük?
Vágólapra másolva!

Nem mindenki rendelkezik művészi vénával, ahogy nem mindenki képes felemelni egy száz kilós vasat, vagy felugrani három méter magasra. Azonban a robotokkal, robotvázakkal képességeink kiszélesíthetőek.

Nem kell hozzá drága kiegészítő

Az Evil Mad Scientist laboratóriumnak köszönhetően megérkezett a WaterColorBot második kiadása, amely már képes a kijelzőn megjelenő bármilyen kép megfestésére. A készülék hasonlóan működik, mint egy nyomtató: usb kábellel csatlakozik a számítógéphez, amelyről ráküldjük az adott képet, a bot pedig megfesti.

A WaterColorBot könnyen összeszerelhető Forrás: watercolorbot.com

Használatához vízfestékre, vízre, ecsetre és papírra van szükség, illetve internetre a szoftver és instrukciók eléréséhez. Nem kell hozzá drága kiegészítő, amelyet aztán pár havonta meg kell venni, mint a lézernyomtatóba a patron.

Csak vektorizált képet fest meg

A WaterColorBotnak egy általunk digitálisan rajzolt vagy festett képet is küldhetünk, így egyszerre több rokont is megajándékozhatunk egy saját alkotással. Ahogy egy, a programba behívott vektorizált képet is "kinyomathatunk" vele.

Egy kar mozgatja az ecsetet Forrás: watercolorbot.com

A készülék SVG fájltípust használ, de egy egyszerű képszerkesztő programmal, például Inkscape-pel át tudjuk konvertálni meglévő kép fájlainkat, hogy aztán a vektorizált változatot fesse meg a bot. Windows, Mac és Linux operációs rendszeren is működik a "nyomtatás".

Tavaly nagy sikert aratott

A robotot egy 12 éves kislány tervezte, tavaly nagy sikert aratott a Kickstarter közösségi finanszírozó oldalon: 175 azázalékát gyűjtve össze az igényelt 50 ezer dollárnak (12 millió forint). Idén januárban kezdték kiszállítani az első példányokat, most pedig tartósabb alumíniumra cserélték az orsókat és a teljes tartó szerkezetet.

Ugyanazt a képet több példányban Forrás: watercolorbot.com

Arra a kérdésre, hogy mire is jó annyira a bot, azon kívül, hogy szórakoztató, a 12 éves Sylvia Todd úgy felelt: az segíthet a kislányoknak, gyerekeknek, felnőtteknek és tanároknak, hogy megértsék a robotikát, közelebb kerülve a technológiához és tudományhoz. Aki úgy gondolja, hogy a bot hasznos és megéri megvenni, az 295 dollárért (73 ezer forintért) megrendelheti az Evil Mad Scientist oldalán.