Játszani lehet a Google óriáskijelzőjén

A Google óriásképernyője
Vágólapra másolva!
Androidos játék fut hétfőtől a 100x24 méteres óriásképernyőn, a Times Square-en.
Vágólapra másolva!

Hétfőn veszi birtokba a Google a New York-i Times Square-en lévő Marriott Marquis szálloda oldalában felépített óriásképernyőt, amelyet a vállalat jövő februárig bérel ki.

Ez a képernyő világrekorder

A szuperképernyőt a Mitsubishi Electric tulajdonában lévő Diamond Vision vállalat gyártja, amely többek közt stadionokban használatos megjelenítőket készít. A Times Square-en kiépített képernyő közel 100 méter széles és 24 méter magas.

Az óriási mérethez hatalmas felbontás is társul: a képernyő még az ultra-HD-nál is részletgazdagabb, 10 048x 2368 pixeles képet jelenít meg. Míg a legújabb ultra-HD tévéken nagyjából 8 millió pixel látható, itt a falon közel 24 millió darab led szolgáltatja a képpontokat.

A Google óriásképernyője Forrás: Google



A gyártó szerint a házfalon akár egymás mellett is gond nélkül megjeleníthető két darab ultra-HD-s film. A Vision AVL-ODT10 típusú képernyője ebben a méretben a világ legnagyobb felbontású megjelenítője. Egész Észak-Amerikában nincs ilyen nagy méretű digitális hirdetőtábla felszerelve sehol

Androidos játékot mutat a házfal

A Mashable úgy tudja, hogy a Google interaktív szolgáltatásokat mutat majd be a képernyőn, többek közt az Androidify appot lehet majd kipróbálni a képernyőfalon, amelyben az Android rendszer kabalafiguráját lehet testre szabni.

Saját szolgáltatásai mellett a vállalat non-profit szervezetek hirdetéseit is megjeleníti a falon. Az Ad Age szaklap szerint egy ilyen óriási reklámhely bérleti díja évi négymillió dollár körül lehet a Times Square-en.