Félórás üzemszünet volt a Vodafone-nál

mobiltelefon leállás
Vágólapra másolva!
Leginkább a fővárosban okozott gondot a hívás és a mobilnet leállása.
Vágólapra másolva!

A Vodafone Facebook oldalán az utolsó bejegyzés kommentjeiben a cég ügyfelei arról számoltak be, hogy nem tudnak hívni telefonjaikkal, és a mobilinternetjük sem működik.

Az Origónak a szolgáltatónál elmondták, hogy csütörtökön 14 óra 7 perc és 14 óra 35 perc között volt üzemzavar a hálózatban. Ez az adatforgalmat és a hívásokat érintette. Nem volt országos szintű a leállás, ami leginkább a budapesti felhasználókat érintette. Az üzemzavar Komárom-Esztergom, Nógrád, Heves és Pest megyében okozott még fennakadásokat.

A Vodafone közösségi oldalán egyes felhasználók még délután három óra után is arról írnak, hogy nem tudnak telefonálni. A szerkesztőségben van olyan Vodafone-os ügyfél, akinek csak a mobilinternet nem működik, másoknál viszont már helyreállt a teljes szolgáltatás.

A cégtől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy nem szükséges újraindítani a telefonokat, az üzemzavar után minden kapcsolat magától helyreáll a készülékeken. Ha valakinek fél három óta sem nagyon akar működnie a telefon vagy a mobilnet, ajánlott az újraindulás - a hiba miatt ugyanis most egyszerre sok készülék próbálkozik csatlakozni a hálózatra.