Tim Cook felvállalja, hogy meleg

Tim Cook örül az iPhone 6-nak
Vágólapra másolva!
Az Apple vezére azért coming outolt, mert szerinte ezzel másoknak segíthet.
Vágólapra másolva!

Tim Cook a Bloomberg Businessweeknek nyilatkozott először nyilvánosan szexuális irányultságáról. Az Apple vezére most először beszélt erről nyilvánosan, noha a cikk szerint vállalatánál elég sokan tudtak arról, hogy ő meleg, de nem érezte úgy, hogy emiatt bármilyen megkülönböztetés érte volna valaha is.

"Büszke vagyok arra, hogy meleg vagyok"

Cook a lapnak elmondta, hogy büszke a melegségére, amit "az egyik legjobb dolognak tart, amit isten adott neki". Saját magát nem tartja melegjogi aktivistának, de úgy véli, szerinte sokaknak segíthet vallomásával.

Tim Cook az iPhone 6 amerikai premierjén Forrás: AFP/Justin Sullivan



Bár Tim Cook nem tartja magát aktivistának, és egyébként féltve őrzi magánszféráját, mostani coming outjára azért kerített sort, mert úgy véli, talán sok, melegségét titkoló emberen segíthet az a tudat, hogy az Apple elnök-vezérigazgatója is vállalja melegségét.

A cégvezetésben is hasznát veszi

Az Apple vezetője a lapnak elmondta, hogy saját életében is voltak nehéz időszakok melegsége miatt, de ezek a tapasztalatok "egy orrszarvú vastagságú bőrt adtak" neki, ami "jól jön, ha valaki az Apple elnök-vezérigazgatója" - olvasható a lapban.

Tim Cook örül az iPhone 6-nak Forrás: JUSTIN SULLIVAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP



Cook szerint ugyan az Egyesült Államokban az elmúlt években már sokkal jobb lett a melegek helyezete, még mindig tudomása van olyan esetekről, amikor az azonos neműekhez vonzó embereket hátrányos megkülönböztetés éri - ez főleg a fiatalok életét nehezíti meg.