Reggel hat óta várnak az új iPhone-ra

Iphone
iphone
Vágólapra másolva!
 Tavaly pangás volt, idén gyűlik a tömeg az éjfél után debütáló, új iPhone-okért. Nem lesz túl sok belőlük.
Vágólapra másolva!

Ahogy tavaly az iPhone 5s-ből, úgy idén az iPhone 6 és 6 Plus készülékekből sem lesz olyan sok, amennyit az emberek megvennének. A Telekom premierjén viszont már csütörtök délután annyian várakoztak a folyósón elhelyezett székeken, amennyien tavaly nagyjából éjfél előtt voltak.

A sor legelején álló fiú, Szabó Patrik reggel hat óta vár az Allee bevásárlóközpontban arra, hogy megvehesse a legújabb iPhone-t. Ő egyébként tapasztalt várakozó, már a harmadik alkalommal vásárol a premieren Apple-mobilt.

"Az nem kérdés, hogy drága"

Ő leginkább a jobb akkumulátoros üzemidő és a nagyobb képernyőméret miatt vált az új készülékre - nyilatkozta az Origónak. Az Apple éveken át ellenállt a trendnek, az összes telefonja kicsi, zsebbe simuló méretű volt, a hatos széria készül először nagy - 4,7 és 5,5 colos - képernyővel.

A Telekom premierjére várakozókkal csütörtök délután beszélgettünk

Szabó Patrik egyébként próbálta a hasonló méretű androidos riválisokat, de az iOS miatt jobb választásnak tartja az iPhone-t azoknál.

Vajon Steve Jobs hogy tervezte volna?

Egy másik várakozó, Horváth Bence négy éve használ Apple gyártmányú mobilt. Ő az iPhone 6 Plusra, a nagyobb és drágább csúcsmodellre vár, neki a telekomosok már jelezték, hogy a 64 gigabájtos ezüst típusból nincs már készlet: így valószínűleg a fekete (grafit) változatot fogja megvenni.

Ő is a korábbi típusoknál sokkal jobb akkumulátoros üzem miatt választja a 6 Plus modellt, a meglévő - tavalyi - 5s telefonját pedig már túl kicsinek tartja. Horváth Bence bevallása szerint egy hétig használt androidos telefont, de az "életem legrosszabb hete volt" - mondta. Horváth Bence egyébként nem tart attól, hogy az óriáskijelzős iPhone meghajlik, szerinte a bendgate-tel csak le akarták járatni az Apple-t. Ő egyébként leginkább arra lenne kíváncsi, hogy ha Steve Jobs még élne, vajon hogyan terveztette volna az új készüléket.