Jön az olcsó kínai Windows Phone?

xiaomi telefon
Az ipszilonok minden kérdésére a technológia a válasz
Vágólapra másolva!
Olcsó Windows Phone lepheti el a piacot, ha a Microsoft és a Xiaomi együttműködésre lép.
Vágólapra másolva!

Bár Magyarországon kevésbé ismert márka, Kínában nagy népszerűségnek örvend az androidos okostelefonokat gyártó Xiaomi vállalat. Fel is figyelt a cégre a Microsoft, amelynek vezérigazgatója, Satya Nadella múlt héten Kínába utazott tárgyalni. Ugyan hivatalosan nem erősítették meg, de sajtóinformációk szerint a Xiaomi első emberével, Lei Junnal is megbeszéléseket folytatott.

A Xiaomi vezérigazgatója, Lei Jun Forrás: Xiaomi Facebook-oldala

A találkozó kapcsán megindultak a találgatások a sajtóban. A Gizchina kínai hírportál úgy tudja, a két vezető szót ejtett a Microsoft felhőszolgáltatásáról, ahogy egy olcsó windowsos okostelefon kiadásával kapcsolatos együttműködés is felmerült állítólag.

A Microsoft nem csinált titkot belőle, hogy több okostelefon-gyártót is megkeresett annak érdekében, hogy az alsó-középkategóriás telefonpiacot is meghódítsa. A Xiaomi pedig az egyik legnagyobb gyártó. Annyira, hogy elemzők szerint jelen állás szerint a Microsoftnak jobban megérné egy együttműködés, mint a kínai cégnek. Az Intomobile szerzője, Dusan Belovic azt írta, a Xiaominak érdemes lenne kivárnia, amíg az új Windows operációs rendszer megjelenik, amely már az okostelefonoktól az asztali gépeken át a konzolokig mindenen működni fog.

Nagyon népszerűek a Xiaomi okostelefonjai Kínában Forrás: Xiaomi Facebook-oldala