Mozizhat a Google új appjával

Google Play Filmek
Vágólapra másolva!
A Play Filmek boltból venni és kölcsönözni is lehet. Offline nézhetők a filmek, magyar szinkronra viszont ne számítsunk.
Vágólapra másolva!

A csak magyar felhasználók számára új szolgáltatás kedd este jelent meg az appokat, könyveket és zenéket kínáló Google Play áruház lokalizált felületén. Az új filmáruház számítógépről, valamint Androidra és iOS-re készült alkalmazásból érhető el.

HD-ben minden drágább

A Google Play Filmek szolgáltatásban a Universal, a Paramount, a Sony, a Warner Bros és a 20th Century Fox alkotásait lehet elérni. Egyes filmek kikölcsönözhetőek, másokat csak megvásárolni lehet, de vannak olyan alkotások, amelyeknél mindkét lehetőség választható. A kikölcsönzött filmek lejátszását 30 napon belül el kell kezdeni, ezt követően 48 óra áll rendelkezésre a film megtekintésére.

A megvásárolt filmeket bármikor újra letölthetjük a rendszerből, a normál felbontású verziókért a cég kisebb összeget, a HD-minőségért több pénzt kér mind vásárlás, mind kölcsönzés esetében.

A 300: A birodalom hajnala című film kikölcsönzése például normál felbontásban 910 forintba kerül, HD-ben 1200 forintba. A vásárlás normál kiadásban 3100 forintos, HD-ben pedig 3700 forintos költséggel jár. Ezt a filmet angol térhatású és sztereó hangsávval lehet megnézni, de magyar felirat is bekapcsolható.

Google Play Filmek Forrás: Origo

Nincsenek magyar filmek

Rövid tesztünk során azonban az is kiderült, hogy ez nincs mindig így: a Keresztapa-trilógia esetében például nincs sem magyar szinkron, sem pedig feliratsáv. Erre az app feltűnő felirattal figyelmeztet: viszont az a legbiztosabb, ha vásárlás előtt az oldal alján ellenőrizni az elérhető nyelvek listáját.

Egyelőre magyar filmek és szinkronizált alkotások nem találhatóak az online boltban, de úgy tudjuk, hogy a Google dolgozik a bővítésen.

Drága vagy olcsó?

Ugyanezt az alkotást az Apple iTunes filmáruházában 3,99 és 4,99 euróért, vagyis nagyjából 1200 és 1500 forintért lehet kikölcsönözni SD és HD minőségben, tehát az Apple árai kicsivel drágábbak a Google-nál. Az iTuneson is 30 napon belül kell megkezdeni a lejátszást, amelyre aztán 48 óra áll rendelkezésre. Szinkron ott sem, csak magyar felirat jár a filmhez (egyes egyéb filmek viszont elérhetők szinkronosan), a vásárlás 13,99 és 16,99 euróba, vagyis 4300-5200 forintba kerül felbontástól függően.

Az Origo tékájában, a TV GO-ban normál felbontásban lehet kikölcsönözni a filmet magyar szinkronnal 599 forintért - ez a szolgáltatás online streamként, valós időben továbbítja a filmeket a számítógépre, okostévére vagy mobil eszközre.

A Google szolgáltatásával internetkapcsolat nélkül is meg lehet nézni a kölcsönzött vagy megvett filmeket: a kölcsönzött filmeket egyszerre egy eszközre lehet letölteni, a megvásároltakat viszont akár öt eszközön lehet nézni.