Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Novemberben jelenik meg a feltuningolt GTA V

Így néz ki a GTA V PS4-en
Vágólapra másolva!
A játék Xbox One és PS4 kiadásai karácsonyra jönnek, a PC-s csak jövő január végén.
Vágólapra másolva!

November 18-án visszatér a videojátékok eladási rekordjait megdöntő, minden idők legdrágább videojátékának számító gengszterszimulátor. A GTA V egy évvel ezelőtt az Xbox 360 és Playstation 3 konzolokra már megjelent, ezúttal az Xbox One és Playstation 4 gépekre jelenik meg egy szebb grafikájú, feljavított változata.

GTA V Forrás: Rockstar Games

Szebb és jobb, de ugyanaz

A GTA V hatalmas sikert aratott, mert még a régi konzolokon is óriási, bejárható virtuális világgal várta a játékost. Ugyanakkor a program grafikáján érezhető volt, hogy nem mai fejlett hardveren fut, nélkülözte számos, az élethűséget növelő effektus használatát.

Így néz ki a GTA V PS4-en Forrás: Rockstar Games


Ezzel szemben az új generációs konzolokra érkező változat tűéles grafikát, a korábbinál több autót és játékbeli, a főmissziókhoz nem kapcsolódó tevékenységet tartalmaz majd. Teljesen új grafikai megjelenítést kapnak a játékban megjelenő fák és növények, többféle állat fog felbukkanni a tájon, a városokban pedig sűrűbb lesz a forgalom. Emellett új fegyverek és látványosabb ütközések, időjárási effektek várhatók az új kiadásban, amelyben egyszerre már 30-an is lehet majd küzdeni multiplayer módban.

A PC-sek várhatnak január végéig

Nyilvánvalóan az eladások fokozása miatt nem jelenik meg a GTA V számítógépes verziója karácsony előtt: a vásárlási szezonban a játék nagy vonzóerőt jelent majd az új konzolok megvételére. A PC-s verziót 2015. január 27-étől lehet majd megvenni.

Nem a GTA V az egyetlen játék, amelyet rövid időn belül újra kiadnak, a Last of Us című Playstation 3-as játékból is megjelent egy feljavított változat, ami már képes kihasználni az új, erősebb hardvert. Ezek a "remixelt" játékok azért jelennek meg, mert a játékkészítők helyzete most nehéz: a régi, már elég elavult Xbox 360 és Playstation 3 gépekből több százmillió van használatban, az ezekre megjelenő játékokból rengeteget el lehet adni.

Ám ezek a gépek már majdnem tízévesek, lehetetlen rájuk a mai fejlett számítógépekkel versenyképes látványvilágú játékokat írni. Az új generációs gépekből viszont még csak néhány milliót adtak el, az erre írt játékokból még akkor sem lehetne rengeteget eladni, ha az összes vásárló megvenne egy-egy új játékot.

GTA V Forrás: Rockstar Games

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről