Már a magyar is vehet iPad Airt

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója az iPad Airrel
Vágólapra másolva!
A mindenszentek miatt csak webboltokban debütált az új iPad pénteken, de a hétvégétől a magyar üzletekben is megjelenik a 9,7 colos Retina képernyővel szerelt iPad új változata.
Vágólapra másolva!

Az Apple saját, magyar webboltjában az elődjénél kompaktabb kivitelű iPad Air legolcsóbb, 16 gigabájtos, wifis változata 150 ezer forintba kerül, a hasonló, de 4G-vel is felszerelt változatot 190 ezer forintért lehet megrendelni.

Az iPad Air 4G-s változata a Telekom kínálatában is megjelent, de egyelőre csak 16 és 32 gigabájtos felszereltségben rendelhető, pedig egyébként 64 és 128 gigabájtos verziója is létezik. A Telekomnál a legolcsóbb mobilinternetes iPad Airt feltöltőkártyával 190 ezer forintért, a kizárólag az előfizetésre vonatkozó 2 év hűséggel pedig 185 ezer forintért lehet hazavinni.

Kompaktabb, de erősebb lett az új iPad Air Forrás: AFP/Carl Court

Ha valaki a két év hűség mellett egy havi háromezer forintos, 2 gigabájtos, 4G-csomagra való, 2 éves hűséggel 160 ezer forintért vihető haza. Ha valaki tízezer forintos, havi 30 gigabájt forgalmat tartalmazó netcsomagra vállal két év hűséget, 112 ezer forintért viheti el az iPad Airt a Telekomtól. Egy év hűség esetén szolgátlatásra nem lehet hűséget vállalni, így a készülék 187 ezer forintba kerül.

Az iPad Mini új, Retina kijelzős változata csak november végén fog megérkezni, legolcsóbb, wifis változata 20 ezer forinttal kerül többe a rosszabb minőségű képernyővel szerelt, első generációs típusnál. A Nikkei japán üzleti lap értesülései szerint a retinás Mini korlátozott számban lesz elérhető gyártási nehézségek miatt a jövő év elejéig.

Az Origót kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.