A Google-tól koppint a Yahoo új vezére

Vágólapra másolva!
Ingyenes étkezés, világosabb munkaterek, és péntekenként megtartott állománygyűlések: Marissa Mayer, a Yahoo Google-tól átigazolt új vezetője megkezdte új munkahelyének alapos átalakítását.
Vágólapra másolva!

Belső információk szerint az elmúlt két hétben jelentős változások mentek végbe a Yahoo-nál azt követően, hogy munkába állt a cég új vezérigazgatója, Marissa Mayer, aki a Google-nél bevált szokásokat igyekszik meghonosítani új munkahelyén is. Az All Things Digital technológiai portálnak nyilatkozó dolgozók szerint mostantól minden péntek délután a cég minden alkalmazottját érintő gyűlés lesz, amelyen az előző hét történéseit fogják kiértékelni a cég vezetői a dolgozókkal közösen. Hasonló megbeszéléseket tartanak a Google-nél is.

A Yahoo-nál ugyancsak a napokban lépett életbe az a változás is, hogy a jövőben ingyenesen étkezhetnek avállalat URLs Café nevet viselő saját menzáján - akárcsak a Google-nél. A belső források szerint nagyobb átalakítás várhatóak a cég munkatereiben is: a cél, hogy az infrastruktúra elősegítse a lazább és kreatívabb munkavégzést. Marissa Mayer konkrét igénye az, hogy minél világosabbak legyenek a terek.

Sikercégeknél Mayer a legfiatalabb vezető

A cégre váró újításokat az egyik névtelenséget kérő alkalmazott úgy kommentálta, hogy végre ismét it-cég lesz a Yahoo-ból. Nem véletlen, az [origo] korábbi cikkében olvasható, hogy milyen luxuskörülményekben van része a Google-, Facebook és Microsoft-alkalmazottaknak. A Yahoo-val kapcsolatban jelenlet az a pletyka is kering, hogy felvásárol egy másik informatikai céget: például a Pubmatic nevű internetes hirdetésekkel foglalkozó céget, vagy a népszerű hírolvasó szoftvert fejlesztő Flipboardot.