Tudott az Apple térképének hibáiról

Vágólapra másolva!
Külső fejlesztőpartnerei már jóval az iOS 6  megjelenése előtt figyelmeztették az Apple-t térképszoftverének hibáira, de az iPhone gyártója figyelmen kívül hagyta a panaszokat - adta hírül a CNet amerikai technológiai hírportál.
Vágólapra másolva!

A külső fejlesztők már júniusban jelezték az Apple-nek az első hibákat, amikor az iPhone-on, iPaden és az iPod Touch lejátszón futó iOS 6 szoftver kiadás előtti verzióját tesztelték - értesült a CNet. A hírportálnak nyilatkozó külső alkalmazásfejlesztők szerint már nyár elején számos hibát jeleztek az Apple-nek olyan belső fórumokon, amelyeket csak ők, illetve az Apple munkatársai tudnak elérni.

A fejlesztő szerint a vállalatnak ezekből a beszámolókból tudomást kellett szereznie az iOS új térképfunkciójának komoly hibáiról, de a cég mégsem tett semmit, hogy kijavítsa ezeket. Mint arról beszámoltunk, az Apple mobil eszközeiben mostanáig a Google Maps alkalmazás volt elérhető, de az Apple együttműködése a keresőcéggel lejárt, ezért az új szoftverhez a vállalat saját navigációs megoldást fejlesztett.

Forrás: [origo]

Noha saját próbáink szerint Magyarországon aránylag jól használható az iOS térképe, érdekes helyekből - például éttermekből, benzinkutakból - nagyon gyér az adatbázisa. A külföldi felhasználók szerint az Apple térképén sokszor nem csak épületeket, de teljes utcákat, vagy városokat is rosszul jelölnek. A térkép rossz minősége miatt még Tim Cook, a cég elnök-vezérigazgatója is elnézést kért nyilvános levélben, amelyben alternatív szoftverek használatát javasolta a felhasználóknak.