Szerda reggel elérhetetlen volt a Facebook

facebook, tedd rendbe a facebookodat
Vágólapra másolva!
Elérhetetlenné vált szerda reggel a Facebook Magyarországon: a világ legnépszerűbb közösségi oldalát nagyjából másfél órán át nem lehetett elérni, valószínűleg valamilyen hálózati hiba miatt.
Vágólapra másolva!

Egyelőre nem tudni, mi okozhatta a világ legnépszerűbb oldalának elérhetetlenségét, amelynek nyomán olvasóink kommentjei szerint a Facebook Ausztriában, Németországban és az Egyesült Királyságból, Romániából és Szlovákiából sem volt elérhető, és a mintegy másfél órás üzemszünet alatt a honlapokra befűzött lájkgombok sem működtek.

Egyelőre nem tudni, milyen hiba okozta a leállást, valószínűleg a közösségi szájt webcímének és numerikus IP-címének átalakítását végző DNS-rendszerben léptek fel problémák, mivel - olvasóinktól érkező tippek alapján - ezek manuális állítgatásával az üzemszünet alatt is elérhető volt a Facebook.

A ZDNet technológiai hírportál brit kiadása szerint a leállás a teljes európai és közel-keleti régiót érintette, de még dél-afrikai felhasználók közül is beszámoltak problémákról szerda reggel. Az informatikai szaksajtó szerint is az a legvalószínűbb, hogy a DNS-szolgáltatás hibája okozta a szájt elérhetetlenségét, de ennek hátteréről hivatalos tájékoztatást egyelőre nem adott ki a Facebook.

Forrás: [origo]
A Facebook leállását jelezték a szolgáltatások működését monitorozó szolgáltatások is

A világ legnépszerűbb közösségi oldala reggel fél nyolc tájékától nagyjából kilencig volt elérhetetlen a régióban, az amerikai címről internetező felhasználókat viszont ez idő alatt is problémamentesen kiszolgálta az oldal sajtóbeszámolók szerint. A Belfast Telegraph című ír napilapnak a Facebook - amelynek európai szerverei Írországban működnek - rendkívül szűkszavúan nyilatkozott a problémáról, annak paramétereit sem fejtette ki a cég, csupán elnézést kért a kimaradásért, és közölte, hogy már minden hibát helyreállítottak munkatársai.