Eladta gyerekeit a játékfüggő kínai pár

Vágólapra másolva!
Kínai lapértesülések szerint egy fiatal kínai pár azért adta el mindhárom gyermekét, hogy a pénzből fedezni tudja online játékok használatának díjait.
Vágólapra másolva!

Az amerikai ABC News Radio online kiadása a kínai Sanxiang City News napilap nyomán arról számolt be, hogy a pár még 2007-ben ismerkedett össze egy internetkávézóban, ahol mindketten megszállottan játszottak különböző online játékokat.

Egy évvel később megszületett első gyermekük, akit azonban többször magára hagytak otthonukban, hogy a harminc kilométerre lévő internetkávézóban üssék el az időt. Második gyermekük 2009-es világra jövetele után született meg a szülőkben az az ötlet, hogy emberkereskedőknek adják el a babát, akik háromezer jüant, vagyis mintegy nyolcvan-kilencvenezer forintnak megfelelő összeget fizettek érte.

A lapértesülések szerint a pénzt a szülők internetes játékszenvedélyükre fordították, nem sokkal később pedig elsőszülöttüktől is hasonló módon váltak meg, de érte már harmincezer jüant, vagyis nagyjából nyolcszázötvenezer forintnak megfelelő összeget kaptak. Ugyanennyiért adták el a harmadik gyermeket is az után, hogy egyikük édesanyja a történtekről tudomást szerezve értesítette a hatóságokat. Letartóztatásuk után a két fiatal úgy nyilatkozott, hogy nem is akarták felnevelni gyermekeiket, csak el akarták adni a babákat azért, hogy pénzhez jussanak, és fogalmuk sem volt arról, hogy ez törvénybe ütköző.