Fotótárrá válik a Facebook

Vágólapra másolva!
Újabb funkcióval bővült a Facebook: a közösségi oldalon már nyomdai minőségű, egyszerűen letölthető fotókat is megoszthatnak egymással a felhasználók.
Vágólapra másolva!

A Facebookot eddig is használták fotómegosztónak a felhasználói, napi száz millió új képet töltöttek fel a közösségi oldal szervereire. Az eddig feltöltött képeket azonban a Facebook rendszere lekicsinyítette úgy, hogy a kép hosszabb oldalának mérete ne haladja meg a 720 pixelt. Október elsejétől ezt a korlátot jelentősen megemelték: most már 2048 pixel széles képeket is elfogad a rendszer.

Forrás: [origo]
A menü aljára került a nagy felbontású kép letöltésére szolgáló link

A fejlesztést a National Geographic magazin oldalán lehet megtekinteni. A remek minőségű fényképeiről híres lap szeptemberi albumában már nagy felbontású képeket lehet nézegetni. A méretnövelés mellett új, Flash-t használó képnézegetőt, és több fájl feltöltésével is megbirkózó képkezelőt kapott a Facebook. Az új fotókezelőnek hála a felhasználók könnyebben címkézhetik be az azonos helyen, azonos buli alkalmával készült fényképeiket; nem kell egyesével felvenniük ugyanazokat a kulcsszavakat mindegyik képhez.

A nagy képeket is kezelő funkcióra egyelőre nem építettek még nyomtatási szolgáltatást. Nehéz elképzelni, hogy a Facebook fejlesztői kihagynának egy ilyen lehetőséget. A Facebookra már így is több képet töltenek fel, mint a hagyományos fotómegosztókra. A mostani - és a közelgő - fejlesztések pedig várhatóan azokat is meggyőzik, akik inkább a fizetős Flickr-t vagy a Google Picasát használták.