Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Hackerek támadták a YouTube-ot

Vágólapra másolva!
Hackerek térítették el hétvégén a Justin Bieber videókat nézegető youtube-ozókat. A támadók nem jutottak be a rendszerbe, ám egy hibát kihasználva obszcén üzeneteket jelenítettek meg Bieber videói alatt, valamint pornóoldalakra irányították tovább a látogatókat.
Vágólapra másolva!

A hackerek a kommenteket megjelenítéséért felelős kódok között találtak egy kihasználható rést. Az egyébként is rendkívül népszerű, a YouTube legtöbbet látogatott előadói közé tartozó Bieber aktualitását az adta, hogy az énekes az NBC tévécsatorna függetlenség napi műsorában lépett fel.


Már biztonságosan meg lehet nézni Bieber videóit

A YouTube hamar felfedezte a felhasználók elleni támadást, és egy órával az átirányítások megkezdése után máris letiltotta a hozzászólások megjelenítését az érintett videók alatt. Két órával később pedig sikerült teljesen kiszűrniük az obszcén szövegeket és káros továbbirányító kódokat.

A Google szóvivője szerint a támadók nem juthattak hozzá a látogatók e-mail címéhez vagy egyéb belépésre használható adataihoz. A biztonság kedvéért azt ajánlják a felhasználónak, hogy lépjenek ki a YouTube profilukból és lépjenek be újra. Ezzel az esetlegesen elmentett felhasználói adatokat raktározó sütifájlok (cookie) érvényüket vesztik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről