Vágólapra másolva!
Vakok és gyengénlátók által is használható verzióval bővült a 3,6 millió postafiókkal rendelkező  [freemail], mely a freemail.hu/akadalymentes címen érhető el.
Vágólapra másolva!

Akadálymentesített, kontrasztos fehér és sárga betűkkel megjelenő, képernyőolvasó programok által is értelmezhető verzióval jelentkezett a Freemail. A levelező új nézete tetszés szerint nagyítható, és a vakok által használt felolvasóprogramok is tudják értelmezni.

Forrás: [origo]
Kontrasztos és jól nagyítható az új felület

Az akadálymentesített oldal a 2008 decemberében publikált Web Akadálymentesítési Útmutató (WCAG 2.0) alapján készült. A gyengénlátók esetében a kontrasztos, fekete alapon sárga és fehér betűs felület már elég lehet arra, hogy kényelmesen tudjanak levelezni. A betűméret a böngészők beépített zoom funkciójával nagyítható jól olvasható méretűre. A gyengénlátók egyesületének ajánlása alapján a fejlesztők a JAWS képernyőolvasóval tesztelték az új felületet. A vakok által használt program ugyan fizetős, ám próbaverzióját bárki letöltheti az Informatika a Látássérültekért Alapítvány honlapjáról.

Az akadálymentesített [freemail] megtervezésében az volt a legnehezebb - mondták el a fejlesztők - hogy a hagyományosan ikonokkal, formákkal, színekkel közölt információt ebben az esetben csak szövegesen adhatták át. Az egyes funkciók vakbaráttá tétele közben azon is el kellett gondolkodniuk, hogy a szolgáltatások mennyire hasznosak a csökkentlátóknak, hogy az oldal áttekinhetőségét megtartva egy lehetőségekhez képest kényelmesen használható felület jöhessen létre.

A [freemail]-t az [origo] kiadója, az Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. üzemelteti.