Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Már nem lehet belenézni a Facebook-üzenetekbe

Vágólapra másolva!
A világ legnépszerűbb közösségi oldalának működtetői orvosolták azt a kritikus biztonsági rést, amely lehetővé tette, hogy a felhasználók betekintsenek a szájton chatelő ismerőseik üzeneteibe és megtekintsék még vissza nem igazolt kapcsolataikat.
Vágólapra másolva!

A hiba a Facebook adatvédelmi beállításaival volt kapcsolatos, és annak a funkciónak a manipulásával lehetett előhívni, amely a felhasználók saját adatlapjainak előnézetét teszi lehetővé. Segítségével azt tekinthetik meg a felhasználók, hogy milyen adatokat láthat róluk egy idegen - vagyis nem visszajelölt kapcsolat -, ha felkeresi adatlapjukat - számolt be a TechCrunch.

A biztonsági rés kiaknázásával a felhasználók betekintést nyerhettek ismerőseik chatablakainak tartalmába, emellett megtekinthették a vissza nem igazolt kapcsolatbejelölések listáját is. A Facebook közlése szerint a hibát csak korlátozott ideig lehetett kiaknázni az oldalon, és mostanra már orvosolták is az üzemeltetők. Ehhez egyébként ideiglenesen le is kellett állítani a Facebook chatfunkcióját.

Más adatokhoz a biztonsági rés a közösségi oldal közlése szerint nem nyújtott hozzáférést akkor sem, amikor még elérhető volt a rendszerben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről