Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Malacos headset és webkamerás varázstükör

Vágólapra másolva!
A tamagocsi még él és virul, a legújabb modellek mellett bemutatjuk a nőknek készült, retikül-méretű videokamerákat, és egy tamagocsinál is alig nagyobb projektort. Őrült kütyük Japánból.
Vágólapra másolva!

A karácsony közeledtével a kütyügyártók is még egy utolsó, nagy hullámban jelentetik meg az őrültebbnél őrültebb újdonságokat, bízva benne, hogy az ünnepi bevásárlási lázban szinte mindent el lehet adni. Nincs ez máshogyan Japánban sem, ahol különösen sokkoló az offenzíva: eheti válogatásunk legjavát a kütyü-mennyországnak számító szigetországból gyűjtöttük össze.

Kamera, szigorúan csak hölgyeknek

A legelvetemültebb csodák természetesen Japánból indulnak hódító útjukra. A Greenhouse nőknek szánt videokamerája igazi belpiacos termék, a gyártó a Gaudi divatházzal közösen tervezte meg a GHV-DV30HDLXW/P típusnevű készüléket.

Forrás: [origo]

A látvány önmagáért beszél: a videokamerákat pink és fehér színben készítik, és egy kis retikülhöz hasonló tokot is adnak hozzá - természetesen ezt is a megfelelő színben.

A készülékek tudása sem lebecsülendő, a mindössze 190 dollárnyi jenbe (34 ezer forint) kerülő modellek 720p-s, nagy felbontású filmet vesznek fel maximum 30 képkocka/másodperces sebességgel. A női minikamerákat 3 hüvelykes TFT-kijelzővel látták el, és 128 megabájt beépített memóriájuk van, ami 32 gigabájtig bővíthető SDHC kártyával.

Tamagocsi letöltésekkel

A kulcstartó-méretű virtuális állatka tinilányok millióit hódította meg világszerte, de a divat mifelénk már olyan régen lecsengett, hogy meglepődtünk az újabb változat megjelenésén. A Tamagotchi ID névre hallgató modell ráadásul halad a korral, a virtuális állatkát már nem csak etetni, ápolni és szórakoztatni kell gombnyomással, hanem kiegészítőket, háttereket is vásárolhatnak neki a japán tinédzserek.

Forrás: [origo]

A letöltéseket mobiltelefonon vehetik meg és fizethetik ki a Tamagocsi-tulajok, onnan kell áttölteni a készülékre a vásárfiát. A mutatós kis eszközöket november végén dobják piacra Japánban, körülbelül 10 ezer forintos áron, és az exportját egyelőre nem tervezik. A gyártó Bandai így sem csüggedt, a tervek szerint tavaszig legalább félmillió darabot adnak majd el belőle.

Apró projektor mobileszközökhöz

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Nem is olyan régen mutattuk be a 3M mobiltelefon-méretű hordozható projektorát, amelyet a legkisebb mobilprojektorként szokás aposztrofálni. Japán persze nem lenne Japán, ha ott nem lenne ebből egy még kisebb, igaz, a Toyjector, mint arra neve is utal, nem más, mint játékszer, legalábbis ha a specifikációit megnézzük, nem sok mindenre jó.

Az 5x5x5 centiméteres, kocka alakú eszköz mindössze 5 lumenes fényerővel, 100:1 kontrasztaránnyal vetíti ki a képet, 300x224 pixeles felbontásban.

Mindez töredéke egy igazi vetítőgépének, de még a 3M projektoraitól is jócskán elmarad. Japánban viszont talán már elég lehet a sikerhez, hogy a Toyrectort jópofa, színes dobozban árulják, és szinte bármilyen más kütyüre rá lehet kötni, ami képet jelenít meg, legyen az mobil, fényképező vagy iPod.

Forrás: [origo]

A miniatűr projektorok lámpáinak élettartama 10 ezer óra, a képen is látható háromlábú állvány pedig jár hozzájuk. A készülékek ára 150 dollár, vagyis körülbelül 26 ezer forint.

Tükröm, tükröm...

Ha már a játékszereknél tartunk, nem hagyhattuk ki a Brando varázstükörbe applikált webkameráját, ami jó eséllyel pályázhat a legviccesebb USB-s kiegészítő címére is.

A készülék a Grimm-mesék világát idézi, színes ledek világítanak az oldalánál, amikor bekapcsolják, a sikeres kapcsolódást pedig a tükör mellett elhelyezett üvegcipő, kagyló vagy alma alakú lámpa kigyulladása jelzi attól függően, hogy használója Hamupipőkének, a Kis Hableánynak vag Hófehérkének szeretné érezni magát beszélgetés közben.

Forrás: [origo]

A hatás még jobb lenne, ha készülék közepén nem egy állítható tükörlap, hanem egy miniatűr TFT-kijelző volna, amely a beszélgetőpartnert jeleníti meg, de erre ott a számítógép: jelenlegi formájában a felhasználó csak arról győződhet meg beszélgetés közben, hogy tökéletes a frizurája.

Mindezekből talán sejthető, hogy a "varázskamera" elsősorban gyerekek körében arathat sikert, de a gyártó "kémkamerának" is ajánlja, mondván, a ledek és a tükör jól álcázzák a beépített webkamerát, ha a szülők, vagy gonosz mostohák szeretnék észrevétlenül rajta tartani a szemüket a kicsiken. A mutatós kis készülék 9200 forintnyi jenbe kerül.

Malacos headset

Idehaza egyelőre nem túl népszerűek a vicces formájú kiegészítőkkel kidekorált fülhallgatók. A képen látható malacos, ami szintén japán termék, a már említett Greenhouse műve, és népszerűségét jól jelzi, hogy tulajdonképpen nem újdonság.

Forrás: [origo]

Feketében, rózsaszínben és fehérben már másfél éve kapni, a gyártó viszont két vadonatúj színben, narancsban és lilában csak most jelentette meg, nyilván a nagy keresletre való tekintettel. A fél disznó egyik fele a jobb, másik fele a bal fülbe kerül, és már indulhatunk is, a feltűnés garantált. A fülhallgatókból egy pár mindössze 15 dollár (2600 forint).

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről