Átáll az ellenséghez a Toshiba

Vágólapra másolva!
A Toshiba sikertelensége miatt már tavaly leállt a nagyfelbontású HD DVD-k gyártásával, és még idén piacra dobja első saját fejlesztésű lejátszóját, amely a rivális Blu-ray formátumot támogatja.
Vágólapra másolva!

A japán gyártó ilyen irányú terveiről a helyi Jomiuri Simbun lap számolt be a hétvégén, s a PC World beszámolója szerint a Blu-ray-lejátszó piacra dobásának tervét a Toshiba azóta hivatalosan is megerősítette. Mint arról tavaly év elején beszámoltunk, a vállalat leállt a HD DVD formátumot támogató eszközök fejlesztésével, gyártásával is, bár elfekvő készletekből még be lehet szerezni ilyen formátumú lejátszókat és filmeket is.

Az új generációs DVD-k háborújának elvesztését követő másfél évben a vállalat nem rendelkezett olyan termékkel, amely kompatibilis lett volna az új, nagyfelbontású optikai lemezekkel, csúcskategóriás laptopjait is hagyományos DVD-meghajtókkal szállította.

Hamarosan azonban az ellenség táborába áll át a cég, a tervek szerint még idén a boltokba kerülhet a cég saját fejlesztésű Blu-ray-lejátszója. A PC World cikke szerint a Toshiba döntésében feltehetőleg az játszott komoly szerepet, hogy a Sony Blu-ray szabványa mostanra hódította meg a tömegpiacot, azaz a technológiát használó termékeket már komolyabb mennyiségben értékesítik, ráadásul a lejátszó hardverek gyártási költsége és ára is jelentősen csökkent.