Jövőre érkezik az új Office

Vágólapra másolva!
A Microsoft Office 2010-es verziója valamikor a jövő év első felében kerül majd gyártásba, bár a szoftveróriás egyelőre nem közölte az irodai programcsomag premierjének pontos dátumát.
Vágólapra másolva!

Az AP hírügynökség értesülései szerint a Microsoft szerdán jelenti be, hogy az Office 2007-et leváltó irodai alkalmazáscsomag új verziója a jövő év első felében készül majd el. Azt ugyanakkor még nem tudni, hogy a végfelhasználókhoz mikor juthat el az Office 2010, mivel a végleges verzió elkészültét követően másfél-négy hónapba is beletelhet, mire elkészülnek a boltban megvásárolható, dokumentációt is tartalmazó példányok.

Korábban egyes piacelemzők azt jósolták, hogy az új Office még 2009-ben megjelenik, bár ezt februárban maga Steve Ballmer, a társaság elnök-vezérigazgatója cáfolta. A mostani bejelentéssel együtt biztossá vált, hogy az egyebek mellett szövegszerkesztőt és táblázatkezelőt tartalmazó programcsomag a Vistát leváltó Windows 7 operációs rendszerrel együtt jelenjen meg.

A korábban Office 14 kódnéven ismert szoftvercsomagból már 64 bites rendszerekre szánt változat is készül majd. Valszínűleg premierjével egyidőben debütál majd az Office Web nevű szolgáltatás is, amely a Google Dokumentumokhoz hasonló módon webböngészőből teszi lehetővé majd szöveges dokumentumok, táblázatok, prezentációk vagy jegyzetek szerkesztését. A végfelhasználók számára egy reklámokat tartalmazó ingyenes változatot is kínál majd a Microsoft a webes Office-ból, amelynek első, párszázezer ember által kipróbálható tesztverziója az idei év harmadik negyedévében jelenik majd meg. Az ennél szélesebb körben hozzáférhető béta változat elérhetőségéről egyelőre nincs információ.


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!