Két LCD is van a Fujitsu új laptopján

Vágólapra másolva!
Három izgalmas funkciókat tartalmazó géppel bővült a Fujitsu kínálata. A cég navigációs funkciókat is tartalmazó netbookot, dupla kijelzős asztali laptopot és apró táblapécét mutatott be - adta hírül a Gizmag.
Vágólapra másolva!

1049 dolláros nyitóáron mutatkozik be az U820-as típusszámot viselő netbook. A hagyományos netbookok árának duplájáért a vásárló ultrakönnyű, alig hatvan dekás számítógépet kap. A masina a szokásos 1,6 gigahertzes Atom processzorral és egy gigabájt memóriával érkezik. Alapkiépítés szerint 120 gigabájtos hagyományos merevlemezt tartalmaz, de a sebességet kedvelő vásárlók kérhetik 64 gigabájtos flash memóriás SSD meghajtóval is.

Az apró notebook 5,6 colos, 1280*800 pixeles felbontású érintőképernyővel érkezik, annak bizonyítékaként, hogy a cég hisz a sasszemű felhasználókban. A készülék képes lesz az 1080p-s HD videók lejátszására is. A notebook különlegessége a beépített GPS navigáció lesz, Garmin szoftvercsomaggal, USA és Kanada térképpel. A Vistát futtató gép a Fujitsu ígérete szerint hét és fél órát üzemel akkumulátorról.

Asztali laptop dupla kijelzővel

Hagyományosabb konfigurációt tartalmaz az új N7010-es notebook, amit a Fujitsu az asztali gépet elhagyni vágyó felhasználóknak szán. A masina 16 colos kijelzőjét Ati Radeon HD 3470-es grafikus kártya hajtja meg, a gép szívét 2,26 gigahertzes Intel Core 2 Duo processzor adja. A minden földi jóval: Blu-ray meghajtóval, HDMI és e-SATA csatlakozókkal felszerelt laptop igazi különlegessége a billentyűzet és a monitor találkozásához beszerelt apró 4 colos érintőképernyő.

Forrás: [origo]
Alkalmazás indító vagy DVD lejátszó is lehet a kis kijelzőn

Az apró kijelző elsődleges funkciója gyors alkalmazásindító, de mivel a rendszer normális külső monitorként érzékeli, bármi mást is rá lehet húzni. A Gizmodo kütyüblog tippjei szerint a 480*272 pixeles terület a DVD lejátszó irányítópultjaként vagy képnézegetőként hasznosítható. A cseppálló billentyűzettel szerelt asztali PC-k leváltásár szánt laptop 1490 dolláros áron kerül az üzletekbe.

A cég harmadik újdonsága a P1630-as típusszámú exkluzív magnézium ötvözet házzal készülő táblapécéje. Ez a gép közelebb áll a netbookok méretéhez, mint az U820-as, ám 2179 dolláros ára valószínűleg elriasztja az olcsó és kis notebookot kereső vásárlókat. A gép 8,9 colos kijelzőt és kisfogyasztású Core 2 Duo processzort kapott, súlya valamivel kevesebb egy kilogrammnál. Az opcionálisan megvásárolható nagyobb akkuval hat óra feletti üzemidőt ígér.