Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Az iPhone-hasonmásverseny győztesei

Vágólapra másolva!
Ha a vásárlók úgy érzik, hogy szeretnének egy teljes mértékben érintésvezérlet telefont, de nincs kedvük beszállni az iPhone-függők kasztjába, akkor érdemes más verziókat is megtekinteni: íme a legjobb klónok.
Vágólapra másolva!
Samsung i900 Omnia

A Samsung új favoritja 122 gramm tömegű és 12,5 milliméter vastag. A modern és divatos külső mögött egy 240x400 pixel felbontású, teljesen érintésérzékeny TFT LCD-kijelző található, amely 262 ezer színárnyalatot képes megjeleníteni. A kifejezetten látványos kezelőfelület a Windows Mobile 6.1-nek köszönhető, illetve a 624 Mhz-es processzor teszi folyamatossá a felhasználói élményt. A 8 GB-ig bővíthető memória mellett 7,2 Mbit/sec-es HSDPA, 3G, wifi, EDGE és USB 2.0 támogatás is van a telefonban. A hátlapba épített kamera 5 megapixeles, autófókuszos, és természetesen videók rögzítésére is alkalmas. A beépített GPS mellett sztereót támogató Bluetooth 2.0 és tv-kimenet is található benne. Az 1440 mAh-s akkumulátor hivatalosan 5 óra folyamatos használatot tesz lehetővé, ami a felsorakoztatott képességek ismeretében egész meggyőző. A 2008 nyarán bemutatott Samsung-telefon már Magyarországon is kapható - előfizetéssel tűnik a legolcsóbbnak: 90 ezer forintért.

Forrás: [origo]

Már Magyarországon is kapható

Nokia 5800

A finn gyártó épp a napokban készül bemutatni legújabb telefonját Magyarországon. A Nokia újdonságával szemben igen komolyak az elvárások: ez a gyártó első olyan készüléke, mely teljes érintőkijelzővel lett felszerelve. A Nokia 5800 rendelkezik a mezőny egyik legszebb LCD-jével - a felbontása 360x640 képpont, és nem kevesebb, mint 16 millió színt képes megjeleníteni. A 110 gramm súlyú és 15,5 milliméter vastag készülék Symbian operációs rendszert hordoz magában, memóriája pedig a mellékelt microSD-kártyának köszönhetően 8 GB - 16 GB-ig bővíthető. Az automatikusan elforduló kijelző mellett olyan újdonságok vannak a készülékben, mint az újratervezett kezelőfelület, a tv-kimenet vagy a sztereó hangszórók. A telefonban beépített GPS-t, 3,6 MbitS/ec-et lehetővé tevő HSDPA, wifi, 3,2 megapixeles autófókuszos kamera és FM rádió is található. A kifejezetten multimédiára kihegyezett telefon egyelőre nem kapható Magyarországon.

Forrás: [origo]

A Nokia 5800 rendelkezik a mezőny egyik legszebb LCD-jével

LG KP500

A 2008 szeptemberében bemutatott koreai telefon továbbviszi az LG idei termékvonalát. A teljesen érintőkijelzős képernyő 240x400 pixel felbontású, átmérője 3 inch. A 262 ezer szín megjelenítésére alkalmas TFT LCD flash-animációkkal díszített animált ikonokkal rendelkezik, természetesen képes automatikusan elfordulni. A mindössze 89 grammos telefon a legkönnyebb a mezőnyben, és elég vékony - 11,5 milliméteres. A multimédiás képessége közül érdemes kiemelni a 3,2 megapixeles autófókuszos kamerát, az FM rádiót és 8 GB-ig bővíthető memóriát. A Kp500-hoz ellenben csak egy 900 mAh-s akkumulátort mellékel a gyártó, a videórögzítés sebessége mindössze 12 képkocka/másodperc, és a telefonból hiányzik a HSDPA és a wifi is. Az idén októbertől kapható telefon hazai ára egyelőre nem ismert.

Forrás: [origo]

Továbbviszi az LG idei termékvonalát

Eten glofiish X610

Az itthon nem annyira ismerősen hangzó Eten márka elsősorban vonzó árával emelkedik ki a többiek közül. A 2008 nyarán bemutatott X610 tömege 136 gramm, a készülék kifejezetten kompakt méretű, vastagsága csak 15 milliméter, és első ránézésre a HTC Touch Diamondra emlékeztet. Az érintés érzékeny és kézírás felismerő TFT LCD mindössze 240x320 pixel felbontású és 65 ezer színt tud megjeleníteni. A 400 Mhz-es Samsung processzorral felszerelt, sajnos 64 MB RAM-al szerelt telefon operációs rendszere a szokásos Windows Mobile 6.1. Az adatkommunikációs technológiák közül csak az EDGE és a wifi támogatása áll rendelkezésre. A hátlapon található 2 megapixeles kamera a szokványos 1600x1200 képpontot tudja rögzíteni. A készülék elődjét, az X600-at 100-110 ezer forint magasságában kapható itthon, vélhetően az újabb verzió is hasonló ártartományban lesz kapható.

Forrás: [origo]

Az Eten elsősorban vonzó árával emelkedik ki a többiek közül

HTC Touch Diamond

A HTC idei legnagyobb dobása egyértelműen a Touch Diamond és a hozzá kapcsolódó termékek. A Touch Diamond volt az első olyan készülék a sorban, amely a Windows Mobile 6.1 operációs rendszer mellett már az új, látványos, animált kezelőfelület teljesít szolgálatot. A Diamond igen vékony (11,5 milliméter) és könnyű (mindössze 110 gramm). A kijelzője az egyik a legszebb a mezőnyben, felbontása 480x640 pixel, a megjeleníthető színek száma ugyanakkor csak 65 ezer. A 4GB-os belső memória sajnos nem bővíthető, illetve ennek megfelelően navigációs szoftver telepítése is igen körülményes, annak ellenére, hogy a telefonban van beépített GPS. A 7,2 Mbit/sec-es HSDPA mellett wifi, EDGE, 3 megapixeles kamera és 3G is van a készülékben. Az 528 Mhz-es processzor kellőképpen erős a Touch Dimaond gyors működtetéséhez. A 900 mAh-s akkumulátor ellenben igen rövid ideig bírja. A telefon ára használtan 70 ezer, újonnan 90-100 ezer forint magasságában van.

Forrás: [origo]

A HTC idei legnagyobb dobása

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről