Halva született a Blu-ray

Vágólapra másolva!
Hiába nyerte meg a formátumháborút, az újfajta DVD hamarosan el fog tűnni a süllyesztőben, és a flashmemória veszi át a szerepét - állítja a George Lucas cégbirodalmához tartozó THX hangtechnikai vállalat.
Vágólapra másolva!

A cég képviselői szerint DVD-lemezeket záros időn belül kiszorítják a piacról a flashmemóriás eszközök, amelyek kapacitásban már most utolérték azokat, és megoldható velük az 50-60 gigabájtos HD-filmek tárolása. A THX egyik kutatója, Laurie Fincham szerint az emberek már csak akkor fogják lecserélni a DVD-lejátszókat, amikor memóriakártyán vihetik haza a HD-filmeket.

"Tényleg szükségünk lenne egy újabb korongtípusra? A jövőben inkább a pénztárcámban szeretnék magammal vinni 4-5 filmet, vagy bemenni a boltba, és egy USB-s eszközre felvetetni azokat. A boltoknak is jobb lesz, mert nem kell a raktárkészlettel vesződniük, és én sem szeretném a polcot Blu-ray lemezekkel megtölteni." - véli a szakember.

A cég vezető menedzsere is megerősítette: álláspontjuk szerint a flashmemóriáé a jövő, de jelenleg mindent megtesznek, hogy a Blu-rayből is a kihozzák a lehető legtöbbet. Korábban a Microsoft azóta visszavonlt első embere, Bill Gates is a DVD halálát jósolta: szerinte a nagy felbontású DVD lesz az utolsó optikai tárolóeszköz, amely piacra kerül, és a letöltések veszik majd át a szerepét. Igaz, akkor ő még a HD DVD mellett tette le a voksát, és nem ejtett szót az óriási kapacitású memóriakártyákról.