Brutális videokártya az ATI-tól

Vágólapra másolva!
Az AMD tulajdonában lévő cég legújabb videoártyájára két darab grafikus processzort is építettek, így igen komoly teljesítményre képes. 
Vágólapra másolva!

Az ATI Radeon HD 3870 X2 típusjelzésű komponens az AMD szerint az első olyan grafikus kártya, amelynek teljesítménye meghaladja az egy teraflopot, az az egy másodpercenkénti egybillió lebegőpontos számítási műveletet. Miután az új hardver legfontosabb újdonsága, hogy két darab végrehajtó egységet tartalmaz, teljesítménye így közel duplája a novemberben bemutatott HD 3870-es lapkáénak.

Forrás: [origo]

Az elsősorban játékosoknak szánt felsőkategóriás kártya támogatja a CrossFireX technológiát, így megfelelő alaplap esetén akár kettőt is be lehet majd szerelni belőlük a számítógépbe, további teljesítménytartalékokat képezve (bár ennek szoftveres támogatása csak később készül el). Ugyancsak a legújabb játékok esetén fontos, hogy HD 3870 X2-es lapka a Windows Vista részét képező új multimédiás platform látványbeli extrákat kínáló legfrissebb, 10.1-es verzióját. A kártya az Egyesült Államokban 450 dolláros, vagyis nagyjából 80 ezer forintnak megfelelő áron került a boltokba.