Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

7,2 megabites internet Budapesten mindhárom mobilcégnél

Vágólapra másolva!
Csütörtöktől, a T-Mobile-hoz és a Pannonhoz hasonlóan, a Vodafone mobilinternetes hálózata is képes a 7,2 Mbit/sec-es letöltési sebességre - igaz, egyelőre csak Budapest egyes részein.
Vágólapra másolva!

Mindhárom magyar szolgáltató gőzerővel dolgozik a 3G / HSDPA-hálózatok fejlesztésén. Az eddig Budapest egész területén egységesen mind a három operátor által biztosított 3,6 megabit/s-os sebesség az elmúlt egy hónapokban sorra adta át a helyét a 7,2 megabit/s-os sávszélességnek.

A T-Mobile még októberben hozta nyilvánosságra, hogy Budapest belvárosában már elérhető a korábbinál kétszer gyorsabb adatletöltési sebességet biztosít az arra alkalmas eszközzel rendelkező mobilinternet-használóknak. A Pannon a napokban jelentette be, hogy Budapest belvárosában - érdemes körülnézni a Westend környékén - hasonló tempójú letöltést biztosít ügyfeleinek.

Csütörtökön Beck György, a Vodafone vezérigazgatója jelentette be, hogy az operátor aktiválta egyes budapesti HSDPA-bázisállomásain a 7,2 Mbit/sec-es letöltési sebességet, és a feltöltési rátát 1,4 Mbit/sec-re állították a mobilcégnél.

A hazai mobilcégek közül 3G- és HSDPA-alapú internet a T-Mobile-nál az ország 100 településén érhető el: többek között Budapesten, Debrecenben, Miskolcon, Szegeden, Szolnokon, Kecskeméten, Győrben, Székesfehérváron, Pécsett, Veszprémben, Kaposvárott, Sopronban, Zalaegerszegen, Mosonmagyaróváron, Siófokon, Nagykanizsán, Szekszárdon, Baján, Makón, Hódmezővásárhelyen, Békéscsabán, Gyulán, Szentesen, Egerben, Gyöngyösön érhető el.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről