USA: folytatódik a kalózellenes hadjárat

Vágólapra másolva!
Újabb akció történt a FastLink-hadművelet keretében, ezúttal az Egyesült Államokban. Tavaly Magyarországon egyetemi szervereket foglaltak le szintén az FBI kezdeményezésére.
Vágólapra másolva!

Tavaly óta a FastLink és Site Down hadművelet keretében több mint 15 országban kétszáznál is több ellenőrzést hajtottak végre világszerte, amelyek során több száz számítógépet, illegális tartalmat terjesztő hubot kutattak fel és foglaltak le. Az akciókban több mint 100 millió dollár értékű illegális tartalmat távolítottak el, többek között szoftvereket, játékokat, filmeket és zeneszámokat.

A FastLink és a Site Down az Egyesült Államok által vezetett, nemzetközi hadműveletek, amelyben Magyarországon kívül rést vesz még Franciaország, Kanada, Svédország, Dánia, Hollandia, Egyesült Királyság, Portugália, Izrael, Spanyolország, Ausztrália, Szingapúr, Belgium és Németország.

A FastLink és a SiteDown együttműködés keretében a múlt héten az USA-beli Észak-Karolinában nyolc személyt tartóztattak le szerzői jogsértés miatt. A letartóztatottak között vannak egyes weboldalak rendszergazdái, rendszerüzemeltetői és illegális beszállítók is, akik mindannyian a warez-világban, az illegális szoftver-, zene és filmkereskedelemben jól ismert személyek. Ez az akció nagy csapást jelentett az Észak-Karolinából irányított kalózhálózatra, amely az interneten keresztül működő, jól szervezett, a legmodernebb technológiával felszerelt illegális terjesztési lánc volt.

Noha tavaly áprilisban Magyarországon is lecsaptak illegális szoftvereket terjesztő szerverek üzemeltetőire, most az észak-karolinai akció nem terjedt ki más országokra, így hazánkra sem.