Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kamera került a Nokia új kommunikátorába

Vágólapra másolva!
Három év után kamerával szerelt és már a csomagkapcsolt adatátvitelt is támogató készülékkel, a  9500 jelű modellel gyarapítja mobil kommunikátorainak körét a Nokia.
Vágólapra másolva!

A finn gyártó a Cannes-i 3GSM világkongresszussal párhuzamosan jelentette be az utóbbi években parkolópályára tett kommunikátorainak legújabb tagját, a Nokia 9500-ast. Az új, 222 gramm tömegű készülék elődjeihez hasonlóan kettéhajtható kivitelben készül, s teljes méretű billentyűzettel, s 80 megabájt felhasználói memóriával rendelkezik - ez MMC memóriakártyákkal tovább bővíthető -, s a Symbian operációs rendszer 7-es változata fut rajta a Series 80 nevű felhasználói felülettel kiegészítve. Továbbá Java programok futtatására is képes.

A mobil egy kisméretű, színes külső kijelzővel, valamint egy nagyméretű belső képernyővel rendelkezik, ez utóbbi felbontása 640x200 képpont, s 65 ezer színárnyalatot képes megjeleníteni. A Nokia közleménye szerint a háromsávos 9500-as a GPRS és a gyorsabb adatátvitelt biztosító, akár 236 kbit/szekundumos sebességű adatátvitelt biztosító, EDGE nevű adatátviteli szabványt egyaránt támogatja, továbbá Wi-Fi vezeték nélküli hálózatokra is lehet vele kapcsolódni - ebben az esetben az adatátvitel sebessége legfeljebb 11 megabit lehet másodpercenként. Nem mellékes továbbá, hogy az új kommunikátort beépített, VGA-felbontású, mozgókép rögzítésére is alkalmas digitális fényképezőgéppel is felszerelték. A Nokia 9500 hagyományos(HTML-formátumú) weboldalak megjelenítésére is alkalmas böngészővel rendelkezik, s szövegszerkesztő, táblázatkezelő alkalmazás is elérhető lesz hozzá, valamint MP3-lejátszóként is használható.

Az új modellt USB portra illeszthető adatkábellel, infravörös porton, illetve Bluetooth-kapcsolaton keresztül lehet majd PC-hez csatlakoztatni. A Nokia 9500-as 2004 utolsó negyedévében kerül majd az üzletekbe - derül ki a gyártó közleményéből.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről