Internetes múzeum az antalljozsef.hu-n

Vágólapra másolva!
Antall Józsefnek, a rendszerváltás utáni első miniszterelnöknek szentelt honlap indult. Az online múzeum célja a politikus életének és gondolatainak bemutatása.
Vágólapra másolva!

Az Ifjúsági Demokrata Fórum (IDF) Antall József családjával közösen elkészítette a néhai miniszterelnök honlapját - közölte Lévai Zoltán, az IDF alelnöke szerdai sajtótájékoztatóján. A politikus elmondta, hogy a www.antalljozsef.hu címen megtalálható múzeumot az IDF fiatal történészei, politológusai hozták létre, az Antall-év rendezvénysorozatához való hozzájárulásként. - Célunk, hogy a miniszterelnök úr életét, gondolatait, erős keresztény hitét közelebb hozzuk a mai fiatalokhoz, akiket a 90-es évek elején még kevésbé foglalkoztatott a közélet, az idősebbeknek pedig alaposabb, pontosabb visszaemlékezést tegyünk lehetővé a rendszerváltozás első éveire, amelynek meghatározó alakja volt Antall József - hangsúlyozta. Hozzátette, hogy új dokumentumok nyilvánosságra hozatalával kutatási lehetőséget kívánnak biztosítani történészek számára.

www.antalljozsef.huhttp://www.antalljozsef.hu

A honlap Antall József életútja és parlamenti beszédei mellett kortársak visszaemlékezéseit és számos, eddig nem publikált fényképet is tartalmaz. Hozzáfűzte, hogy a jövőben a néhai miniszterelnök rendezvényeken mondott beszédeit is közzéteszik, rövidfilm formájában. A virtuális múzeumot interaktív és folyamatosan megújuló honlappá szeretnék tenni, ezért a szerkesztők örömmel fogadnak személyes visszaemlékezéseket, élményeket a néhai miniszterelnökkel kapcsolatban.