Rogán a Matáv székháza előtt

Vágólapra másolva!
Az országgyűlés informatikai bizottságának az elnöke a Matáv ellen tervezett tüntetés napján a távközlési vállalat székháza előtt tájékoztatja a sajtót a hírközlési törvény esetleges módosításával kapcsolatos elképzeléseiről.
Vágólapra másolva!

Mint ismeretes a Matáv Rt. néhány héttel ezelőtt eltörölte Mindenkinek díjcsomagját és az éjszakai internezésre vonatkozó 150 forintos díjstopot. A döntést követően civil érdekvédelmi szervezet alakult, mely május 25-én, szombaton, a Matáv székháza előtt békés demonstrációval kíván tiltakozni a kedvezménytörlések ellen.

Rogán Antal, fideszes képviselő, a Parlament informatikai bizottságának elnöke ugyanezen a napon délelőtt, néhány órával a demonstrációt megelőzően tart sajtótájékoztatót „A hírközlési törvény módosításáról, az olcsó internet érdekében” címmel.

A hétvégén lesz még más a hírközlési törvénnyel kapcsolatos rendezvény is. Pázmándon vasárnap kerül sor az Infopolitikusok II. Találkozójára, amelyen az informatika és telekommunikáció szakemberei meglehetősen aktuális kérdéseket vitatnak meg az infopolitika alakítóival. A rendezvényen egyébként előadóként Kovács Kálmán, a Magyar Köztársaság első informatikai és hírközlési minisztere is részt vesz.

Az [origo]-t kiadó Axelero Rt. a Matáv csoport tagja - a szerk.

Korábban:

Vihart kavart a Mindenkinek díjcsomag eltörlése