Sendo: érkezik a Windows-os telefon

Vágólapra másolva!
A Sendo még az idén piacra dobja kombinált mobiltelefon-PDA modelljét, amely a Microsoft Windows Powered Smartphone 2002 platformjára épül - jelentette be Hugh Brogan, a brit mobiltelefon-gyártó cég vezérigazgatója a CeBit-en.
Vágólapra másolva!

Brogan nem volt hajlandó elárulni, mely szolgáltatókkal tárgyaltak, csupán annyit közölt, hogy a fejlett készülék "viszonylag korán ott lesz a spanyol piacon, valamint Franciaországban és Angliában, illetve vélhetően Németországban". A Sendo Z100-as lesz az első Windows alapú hibrid a piacon, miután a másik gyártó, amely Microsoft szoftverre épülő telefont tervez, a Samsung, csak a negyedik negyedévre ígér kész terméket.

A korábban Stinger kódnév alatt futó Windows Powered Smartphone 2002 a Symbian és a Palm platformjával száll ringbe. A Microsoft az 1999-ben alakult Sendo cégbe éppen a platform támogatása miatt szállt be 10 millió dollárral, ami nem egészen 10 százalékos részesedést hozott neki a Sendóban.

A Z100-as egy GSM/GPRS rendszerű készülék, amely a 900, 1800 és 1900 MHz-es hullámsávon működik, súlya 99 gramm, mérete 48x112 mm, 176x220 képpontos felbontású TFT kijelzője 65536 szín megjelenítésére képes. RAM memóriájáról nincs információ, de 32 megabájt flashmemóriája biztosan van. Az operációs rendszer alapkövetelménye a TI ARM 9 magjára épülő processzor. A 200 órás készenléti állapotot és 2 órás beszélgetési időt biztosító készülék SD és MultiMedia kártyával bővíthető. Végül, bár a Sendo szorosan együttműködik a Microsofttal, Java Virtual Machine-nel is kiegészítette a Z100-ast, mivel sok mobilalkalmazás erre a nyelvre épül, és mert a szolgáltatók kérték a Javát a cégtől, közölte Brogan.

Korábban:

Érkezik a Symbian OS 7.0

Microsoft-Nokia háború a mobilszoftverek piacáért

Nokia, Microsoft: nagyágyúk drót nélkül