Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

CeBit: videoanyagok mobilon

Vágólapra másolva!
A hannoveri CeBit-en mind a Hewlett Packard, mind a Philips saját fejlesztésű, mobiltelefonokra szánt médiaszolgáltatásról számolt be.
Vágólapra másolva!

A HP áprilisban kívánja részletesen bemutatni a japán NTT DoCoMo mobilszolgáltatóval közösen fejlesztett, 3G hálózatokra szánt, mobil-streaming, azaz online közevtítéses médiaszolgáltatási terveit. A CeBiT-en adott interjújában Per-Kristian Halvorsen, a HP Labs egyik vezetőjea elmondta, hogy a streaming videoszolgáltatás a DoCoMo már kereskedelmi használatban lévő rendszerére épül. A DoCoMo i-motion szolgáltatása - mellyel a telefontulajdonosok híranyagokat és rövid klipeket tölthetnek készülékeikre - 2001 őszétől hozzáférhető a Tokió körzetében működő harmadik generációs mobilhálózaton.

A HP és az NTT DoCoMo kapcsolatáról először 2000 végén történt említés, a két vállalat együttműködése megkönnyítette a japánok hozzáférését a HP stream-elt média kódoló - és dekódoló - technológiájához.

Ezzel párhuzamosan a Philips kedden a szoftver-alapú médiakezelő Platform4 termékcsaládról számolt be, amely ugyanígy a multimédiás tartalmak mobil hálózaton történő kezeléséhez készült. A Platform4 az MPEG-4 és a H.263 szabványra épül. A célzott vásárlók a mobiltelefon-szolgáltatók, akik a multimédiás tartalmak tömörítéséhez, visszajátszásához és megjelenítéséhez tudják használni.

Korábban:

A DoCoMo visszahívja 3G-telefonjait

PC-szintű játékok a 3G mobiltelefonokon

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről